Tufan Erhürman: “Bu hükümetin tek düşündüğü kendi koltukları”

11
Tufan Erhürman
reklam alani

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, hükümetin ne pandemi, ne ekonomi ne de maliyeyi düşündüğünü ifade ederek, “Hükümetin tek düşündüğü kendi koltuklarıdır” dedi.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Kıbrıs Postası TV’de yayınlanan ve Gökhan Altıner’in hazırlayıp sunduğu ‘Sabah Postası’ adlı programa telefon bağlantısı ile katıldı.

Erhürman, “Demokrasinin, hukukun, Anayasanın çizgisinde gitmemek için elinizden gelen her türlü çabayı gösterirseniz, sonuçta ortaya bir keşmekeş çıkar…” ifadelerini kullandı.

“HÜKÜMET PROGRAMINDA YAZAN BİR ŞEYE UYSUNLAR BARİ…”

Üç bacakta olayı sınıflandırdığına işaret eden Erhürman, şöyle konuştu:

“Bu işin bir siyasi, hukuki ve ekonomik tarafı var. Hükümet kurulurken zaten Ekim ayında bir seçime gitme kararıyla kuruldu. Kendi aralarında anlaşarak, ortaya koydukları bir iradeydi. Ekim’de seçime gidileceği düşüncesiyle güvenoyu aldılar. Demokrasinin gereği budur. Hükümet programında yazan bir şeye uysunlar bari…”

Muhalefet partilerinin ve hükümetin belirlemiş olduğu seçim tarihinin Hukuk Komitesi’ne gittiğini, dolayısıyla orada bir tarih çıkması için uzlaşıya ihtiyaç olduğunu dile getiren Erhürman, en doğrusunun uzlaşı yoluyla tarih belirlemek olduğunu aktardı.

“AMAÇLARI DOĞRUDAN DOĞRUYA DEMOKRASİYİ KATLETMEK”

CTP Genel Başkanı Erhürman, “Ekim’den önceki bir tarihte Meclis’in uzlaşması gerekiyor. UBP Ekim ayında kurultay yapmak istiyormuş, bu yüzden erken seçime gitmek istemiyorlarmış. Tüm memleket kurultay için çekilip sürüklenmek istiyor… Amaçları doğrudan doğruya demokrasiyi katletmek. En son istediğimiz şey Haziran’da bir kişi için seçime gitmek. Biz muhalefet olarak buna kesinlikle göz yummayacağımı söyledik” şeklinde konuştu.

“OCAK’TAN TEMMUZ’A KADAR BU MEMLEKETTE TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KOYMAK MÜMKÜN OLMAYACAK”

“O kadar ciddiyetsiz ve sorumsuzlukla karşı karşıyayız ki…” diyen Tufan Erhürman, Haziran 2022’de belediye seçimleri olacağını, dolayısıyla Nisan’da seçim yasaklarının olacağına işaret etti ve şöyle devam etti:

“O zaman erken seçim yapılacaksa, Şubat 2022’de seçim yasakları başlayacak. Hiç bütçe açılmadan, Ocak ayından Temmuz ayına kadar hiç icraat yapılmayacaktır. Bu sorumsuzluğu ortaya koyuyorlar. Bir de bunu ‘memleketin derdi seçim değil, geçim’ diyerek yapıyorlar. 2022’de seçim yapıldığında Ocak’tan Temmuz’a kadar bu memlekette taş üstüne taş koymak mümkün olmayacak…

BU HÜKÜMET KAOSLARA KAOS EKLEMEKTEN BAŞKA HİÇBİR ŞEY YAPMIYOR

Bu kadar sorumsuz, bu kadar ciddiyetsiz davranmaya devam ediyorlar. Bu memleketin dertleriyle ilgilenmek gibi bir ciddiyetleri bir sorumlulukları yok. Bu meclis artık, verimli olamayacak.

Bu hükümet sırf kendi parti içi hesapları için kaoslara kaos eklemekten başka hiçbir şey yapmıyor. YDP kurultayı, UBP Genel Sekreterlik seçimi şimdi de UBP Kurultayı… Sanki memleketin bütün sorunu kendi parti içi meseleleriymiş gibi davranıyorlar. Bütün memleketi kuyruklarına takıp, böyle bir dönemde de sürüklemeyi göze alıyorlar. Yapılması gereken bellidir. Bir an önce gitsinler artık. Muhalefet mücadelesini yükseltecek, hukuk ve demokrasi mücadelesi verilecektir. Bu insanların düşündüğü ne pandemidir, ne ekonomidir, ne maliyedir, bu hükümetin tek düşündüğü kendi koltuklarının bekasıdır.”

Paylaş