Nikos Anastasiadis: “Kıbrıs sorununun çözüm formülü BM kararlarında belirlenen çözüm çerçevesidir”

37
Nikos Anastasiadis
reklam alani

Rum Lider Nikos Anastasiadis ve Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis, bir kez daha Kıbrıs sorunundaki çözüm çerçevesinin BM kararlarında belirlendiği mesajını verdi.

Yunanistan’da temaslarda bulunan Rum Lider Nikos Anastasiadis, Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis ile görüştü. Görüşmeden önce açıklamada bulunan Anastasiadis, BM Genel Sekreteri’nin Türk istila ve işgali sonucu olan Kıbrıs sorununa bir çözüm bulunması amacıyla uygun şartlarının olup olmadığının belirlenmesi için yapılan çabaların çok önemli olduğuna işaret etti.

Anastasiadis, Kıbrıs sorununun çözümü BM ve BM Güvenlik Konseyi kararlarında ve AB ilkelerinde belirlendiğini ifade ederek “çerçeve BM Genel Sekreteri ve Kıbrıs Türk Toplumu lideri Mustafa Akıncı’nın huzurunda 25 Kasım 2019’da Berlin’de belirlendi” dedi.

Adadaki iki toplumun güvenli hissetmeleri ve tüm Kıbrıs halkının haklarının garanti edilmesi hedefiyle bir yön bulunması için çalışmalara devam ettiğini ifade eden Anastasiadis, bulunacak olan çözümde garantiler, yabancı ordular ve üçüncü tarafların müdahale hakkı olmayan bir çözüm olmasının önemine işaret etti.
 
Anastasiadis, Güney Kıbrıs ve Yunanistan’ın ortak görüşler paylaştıklarını vurguladı.
 
Miçotakis ise yaptığı açıklamada, Atina ve Lefkoşa’nın BM Genel Sekreteri’nin himayesinde yer alan ve Cenevre’de yapılacak gayri resmi konferans ışığında eylemlerini koordine ettiğini söyledi.

Paylaş