Öğrenci yurdunda cinsel saldırı ile suçlanıyordu, polis soruşturmasını tamamladı

30
Aniefiok Malachi John
reklam alani

Mağusa’da bir öğrenci yurdunda bir kıza cinsel saldırıda bulunduğu gerekçesi ile tutuklanan Aniefiok Malachi John isimli şahıs teminat şartlarını yerine getiremeyince cezaevine gönderildi.

Mağusa’da bir yurtta arkadaşı olan kızın izni ile odasına gidip, söz konusun kızın izni olmadan kızı yatağa itip üstüne oturarak öpmeye çalışmak sureti ile cinsel saldırıda bulunduğu gerekçesi ile tutuklanan Aniefiok Malachi John hakkındaki polis soruşturması tamamlandı.

“Cinsel saldırı”, “darp” ve “mülke tecavüz” suçlamaları ile bugün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarılan zanlı tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandı.

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Gökhan Yıldırım mahkemede verdiği ifadesinde, zanlı Aniefiok Malachi John’un 11 Nisan 2021 tarihinde saat 00:30 sıralarında şikayetçi kız ile birlikte kızın odasına gittiklerini, zanlının daha sonra izni olmayan kızı yatağa itip üzerine çıktıktan sonra öpmeye çalıştığını söyleyerek cinsel saldırıda bulunduğunu açıkladı.

Şikayetçi kızın zanlıya defalarca odadan çıkmasını söylemesine rağmen zanlının odadan da çıkmayarak mülke tecavüz suçunu işlediğini kaydeden Yıldırım, polise yapılan şikayet üzerine başlatılan soruşturmada söz konusu öğrenci yurduna ait kamera görüntülerinin incelenip 1 görgü tanığının tespit edildiğini ve ifadesine başvurulduğunu açıkladı.

Temin edilen ifadenin de şikayeti doğrular nitelikte olduğunu söyleyen Yıldırım, zanlı hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını kaydederek aleyhinde getirilen davaları kabul etmeyen zanlının ülkedeki öğrenci statüsü nedeni ile teminata bağlanmasını talep etti.

Mahkemenin uygun gördüğü teminat koşullarını yerine getiremeyen zanlı hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.

Paylaş