Faiz Sucuoğlu: “Erken seçimi kaldıracak durumda değiliz”

20
Faiz Sucuoğlu
reklam alani

UBP Milletvekili Faiz Sucuoğlu, pandemi ile savaşın devam ettiğini işaret ederek, “Ülkenin 3-4 aylık süreci seçimlere hazırlanarak geçirme lüksü yoktur. Seçimi kaldıracak durumda değiliz” dedi.

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Faiz Sucuoğlu, TV2020’de Reşat Akar’ın sorularını yanıtladı.

Hükümet ortaklarının erken seçim için 3 Nisan 2022 tarihini önermesini değerlendiren Sucuoğlu, seçimin ertelenmesini mecburiyeti doğduğu için bu tarihin doğru olduğunu söyledi.

Muhalefet partilerinin önerdiği 29 Ağustos 2021 tarihin ise ülkenin geçtiği durum açısından makul olmadığını işaret eden Sucuoğlu, “Pandemi sürecinden geçiyoruz. Şu an seçimi kaldıracak durumda değiliz. 3-4 aylık süreyi seçimlere hazırlanarak geçirme lüksümüz yoktur” dedi.

Erken seçimin Ağustos 2021’de yapılması durumunda meclisin işlevselliğini yitireceğini savunan Sucuoğlu, milletvekillerinin sahaya ineceğini, odağın seçime kayacağını kaydetti.

HÜKÜMET ‘3 NİSAN 2022; MUHALEFET ‘29 AĞUSTOS 2021’ TARİHİNİ ÖNERİYOR

Hükümet ortakları erken seçim için 3 Nisan 2022’yi, muhalefet partileri 29 ağustos 2021’i önerdi. Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), Halkın Partisi (HP) ve Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), erken seçim konusunda görüşmeler yaparak ortak bir tarihte uzlaştı. Üç parti, ağustosun son pazarı olan 29 Ağustos’ta erken seçim yapılması için yasa önerilerini yarın Meclis’e sunacak.

Paylaş