Cemal Özyiğit: “Üniversitelerin özerk ve demokratik yapıları ile oynuyorlar!”

21
Cemal Özyiğit
reklam alani

21 rektörün Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın siyasi pozisyonuna destek açıklamasını eleştiren TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, “Bu ülkenin tüm ayarlarıyla oynadıkları gibi şimdi de üniversitelerin özerk ve demokratik yapıları ile oynuyorlar” dedi.

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, 21 rektörün Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın siyasi pozisyonuna destek açıklamasını eleştirdi.

Öztiğit sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Cumhurbaşkanlığından bir açıklama yapılıyor ve özetle diyor ki: 21 rektör veya temsilcisi ile görüştük. Cenevre’deki Kıbrıs zirvesi öncesinde Federasyon tezi yerine 2 devletli çözümü masaya koyacağını açıklayan Cumhurbaşkanı Tatar’a destek açıklamasında bulundular” dedi.

“Rektörler bunu kamuoyuna yönelik yapmadıkları için gerçekten böyle bir açıklama var mı yok mu bilemiyoruz. Varsa başka dert, yoksa başka dert” diyen Özyiğit, rektörlerden beklenenin, bu tür siyasi manevralarla birlikte anılmak değil, bilim yuvalarının bilimsel projeler üreterek toplumun bilinçlendirilmesine katkı koymak olduğunu söyledi.

Üniversitelerin uzun zamandır siyasi markajda olduklarını söyleyen Özyiğit, “Mesela önceki DAÜ Rektörü’nün bir konserde dönemin Cumhurbaşkanı Sn. Akıncı’ya konuşma hakkı verdi diye yine dönemin Dışişleri Bakanı tarafından arandığını biliyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde birçok üniversiteye taraf olmaları için baskı yapıldığını biliyoruz. Hem buradan, hem Ankara’dan. Şimdi de Tatar’a ve politikalarına destek baskısı…” ifadelerini kullandı.

“Bilimsel çalışma, öncü proje, eğitim kalitesi beklemek yerine; halkından beklediği desteği bulamayan cumhurbaşkanına zorla destek arıyorlar” diyen Özyiğit, ülkenin tüm ayarlarıyla oynadıklarını, şimdi de üniversitelerin özerk ve demokratik yapıları ile oynadıklarının altını çizdi.

Özyiğit, “Birçok kurumu mahvettiler, geriye bıraktıklarını da mahvetmelerine izin vermeyeceğiz” dedi.

Paylaş