Kudret Özersay: “Geçişler salgından önceki koşullarda da adil değildi…”

10
Kudret Özersay
reklam alani

HP Genel Başkanı Kudret Özersay, Güney Kıbrıs’a geçişlerde salgından önceki koşulların da adil olmadığını ifade ederek, “Bu konularda ağırlığımızı koymamız gerekir…” ifadelerini kullandı.

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, TV 2020’de yayınlanan ‘Güne Merhaba’ adlı programa katılarak, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Özersay, Güney Kıbrıs’a geçişlerde salgından önceki koşulların dahi adil olmadığını ifade ederek, “Bu konularda ağırlığımızı koymamız gerekir. Her ne olursa olsun beraber yaşamaya devam edeceğiz” dedi.

“KKTC VATANDAŞI HERKES GÜNEY KIBRIS’A GEÇEBİLMELİ”

Önceden geçişlerde KKTC vatandaşıyla evli bir kişinin Güney’e geçmesine izin verildiğini ancak şu anda izin verilmediğine dikkat çeken Özersay, “KKTC vatandaşı olan herkesin Güney’e geçmesi gerekiyor. Bu adada her ne olacaksa, bunun önünü açacak olan turizm, ticaret ve ekonomidir” şeklinde konuştu.

Kıbrıs sorununun çözümünün belki de masalarda değil de bu iş birliklerinde olduğunu belirten HP Genel Başkanı Özersay, “Bir şeylerin olması için uğraşmamız gerekir” ifadelerini kullandı.

“CENEVRE’DE ORTAK BİR ZEMİN BULUNABİLECEĞİNE İNANMIYORUM”

Kudret Özersay, 27 – 29 Nisan tarihlerinde Cenevre’de yapılacak olan gayriresmi 5+BM toplantısına değinerek, “Cenevre’de bir ortak zeminin bulunabileceğine inanmıyorum… Cenevre sonrası diyaloğun devamını sağlayacaklardır…” dedi.

“Kıbrıs meselesi bizim için toplumsal ve ulusal bir meseledir” diyen Özersay, ellerinden geldiğince yapıcı bir şekilde, Kıbrıs sorununun önünün açılması kapsamında mücadele edeceklerini vurguladı.

Paylaş