Faiz Sucuoğlu: “Ya aday olacaktım ya da siyaseti bırakacaktım… Ben aday olmayı seçtim”

38
Faiz Sucuoğlu
reklam alani

UBP Milletvekili Faiz Sucuoğlu, Ekim ayında kurultayın yapılması gerektiğine dikkat çekerek, “Şu aşamada benim geri çekilmem siyasi anlamda son noktayı koymam demektir. Ya aday olacaktım ya da siyaseti bırakacaktım. Ben aday olmayı tercih ettim. Parti içi desteğim ise çok yüksek…” dedi.

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Faiz Sucuoğlu, Kıbrıs Postası TV’de yayınlanan ve Gökhan Altıner’in hazırlayıp sunduğu ‘Sabah Postası’ adlı programa katılarak, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumartesi günü gerçekleşen Genel Sekreterlik seçimi hakkında konuşan Sucuoğlu, “Çok gecikmiş bir seçim… UBP gibi büyük bir partinin 3 ay Genel Sekreterlik seçimini yapamaması benim için doğru değil. 115 kişi oy kullandı. Bildiğim kadarıyla eksiksiz oy kullanıldı” dedi.

Bundan sonraki süreçte ise Genel Sekreter’in önemli görevleri olduğuna dikkat çeken Sucuoğlu, “Sekreterin görevi partiyi kurultaya hazırlamaktır… Şimdi seçilmiş bir genel sekreterin olması, ayakların yere basacağı bir yönetim olacağını gösteriyor. UBP’de üye kendi süzgecinden geçirmek ister…” ifadelerini kullandı.

Sucuoğlu, parti içerisindeki yarışlarda kutuplaştırmanın doğru olmadığını aktararak, “Parti içerisindeki seçimlere müdahale çok kabul görmez. Kendi aile içerisinde yaptığımız yarışlardır. Buna girerseniz, partinin içinde kırılmalar, çatlaklar olur. Su aksın yolunu bulsun… Aile içi yarışlarda müdahale çok yakışık almaz” şeklinde konuştu.

“ZAROĞLU UBP’DE, ARIKLI DP’DE YETİŞTİ…”

Cumartesi günü Yeniden Doğuş Partisi’nin (YDP) 3’üncü Olağan Kurultayı’nın yapılmasına ilişkin olarak da konuşan Sucuoğlu, iddialara yanıt verdi.

“Zaroğlu için kapı kapı dolaşmadım, telefonla da kimseyi aramadım” diyen Faiz Sucuoğlu, şöyle devam etti:

“Böyle bir şey yokken böyle bir yakıştırma yapılması da üzdü beni. Böyle bir şey söz konusu olmadı. Olsaydı, dengeler değişirdi. Yapmadık, bizi ilgilendiren bir olay değil. Zaroğlu zaten UBP’de yetişti, Arıklı da DP’de yetişti…”

“HALKI ŞU ANDA ERKEN SEÇİM İLGİLENDİRMİYOR”

UBP’li vekil Sucuoğlu, “Ülkenin en son ihtiyacı olan şey erken seçimdir. Halkı şu anda bir erken seçim ilgilendirmiyor. Halk şu anda ekmeğini, yoğurdunu, yumurtasını evine nasıl götürür onun kavgasındadır. 2021 yılı içerisinde erken seçimin doğru bir karar olmadığını düşünüyorum…” dedi.

“YASA GEREĞİ EKİM AYINDA KURULTAY YAPILMALIDIR”

UBP kurultayının yasa gereği Ekim ayında yapılması gerektiğini belirten Sucuoğlu, parti içerisindeki genel kanının erken seçime gidilmeden kurultayın yapılması yönünde olduğunu da ifade etti.

Kurultayda yeniden Genel Başkan adayı olacağının da altını çizen Faiz Sucuoğlu, açıklamasının devamında şöyle konuştu:

“Şu aşamada benim geri çekilmem siyasi anlamda son noktayı koymam demektir. Ya aday olacağım ya da siyaseti bırakacağım. Ben aday olmayı tercih ettim. Parti içi desteğim ise çok yüksek…”

“HER ŞEY TÜRKİYE’NİN ÜSTÜNE ATILIYOR”

Türkiye’nin adının her şeye karıştırıldığını belirten Sucuoğlu, bu durumun her kesimden insanı rahatsız ettiğini aktardı.

“Müdahalenin daveti bizden geliyor…” diyerek, “Bazıları gücüne güvenmiyor. Kendine güveniyorsan gidip yarışacaksın, güvenmiyorsan yarışmayacaksın” ifadelerini kullandı.

“UBP ELİNİ ÇOK AĞIR BİR TAŞIN ALTINA KOYDU”

UBP-DP-YDP hükümetinin gidişatı hakkında da açıklamalarda bulunan UBP Milletvekili Faiz Sucuoğlu, açıklamasının devamında şunlara dikkat çekti:

“UBP ateşten bir gömlek giymiş durumdadır. Ciddi bir süreçten geçiyoruz. UBP büyük bir olgunluk gösterdi, bu hükümeti kurarken böyle sıkıntıların olacağını bilerek elini çok ağır bir taşın altına koydu. Kendinden kaynaklanmayan sıkıntılar olduğu bir gerçek. Bu hükümet kurulurken de bu tip sıkıntıların olacağını herkes biliyordu.

“3 BAĞIMSIZ MİLLETVEKİLİ HÜKÜMETİN İKİNCİ BÜYÜK ORTAĞIDIR”

Bu hükümete, 3 bağımsız milletvekili arkadaşımız ikinci büyük ortaktır. 27 vekil ve 4’lü grup kritik bir sayıdır. Bir kişi eksildiği anda nisap sağlayamazsınız. Meclisi açamadıktan sonra nasıl olacak bu iş? Tek parti olsan 26’yla götürürsün. İkili olsan 27’yle de götürürsün. 4 bacaklı hükümette sıkıntıdır. Bu kritik aritmetikte şartlar bunu yarattı.”

Paylaş