Yıkılmaya yüz tutan Ayia Paraskevi Kilisesi’ni Kültürel Miras Teknik Komitesi kurtarıyor

15
Kültürel Miras Teknik Komitesi
reklam alani

Kültürel Miras Teknik Komitesi, Mağusa’da Aşağı Maraş Bölgesi’nde yıkılma tehlikesi altındaki Ayia Paraskevi Kilisesi’nde, çalışma başlatıyor.

Mağusa’nın Maraş bölgesinde bulunan ve Kıbrıslı Ortodoks Rumları için öneme sahip Ayia Paraskevi Kilisesi Kültürel Miras Teknik Komitesi tarafından kurtarılıyor.

Tarihi önemine rağmen kaderine terk dilerek yıkılmaya yüz tutan kilisede çalışma öncesi, insan güvenliği açısından etrafı tellendi, komite Eş Başkanı Ali Tuncay sosyal medya paylaşımında ikinci aşamada projenin tamamlanıp son aşamada ise koruma çalışmasının yapılmasının planlandığını açıkladı.

Kültürel Miras Teknik Komitesi Eş Başkanı Ali Tuncay proje ile ilgili paylaşımında ayrıca “Kökeni ne olursa olsun tüm kültürel miras eserleri korunması gereken zenginliğimizdir. Bu konuyu geçmişte din adına istismar edip bundan beslenenlerin aksine, suçlayarak değil çalışarak cevap veriyoruz” ifadelerine yer verdi.

Kültürel Teknik Komitesi Eş Başkanı Ali Tuncay’ın paylaşımı;

Koronavirüs pandemisinin tüm engelleyici koşullarına rağmen Kültürel Miras Teknik Komitesi çalışmalarına devam ediyor.

Mağusa’da Aşağı Maraş bölgesinde çocuk parkının hemen bitişiğinde bulunan yıkılma tehlikesi altındaki Ayia Paraskevi kilisesinde öncelikle insan güvenliğini sağlamak amacıyla telleme çalışması yapılmıştır.

İkinci aşamada proje ve son aşamada ise koruma çalışması yapılması planlanmaktadır. Kökeni ne olursa olsun tüm kültürel miras eserleri korunması gereken zenginliğimizdir. Bu konuyu geçmişte din adına istismar edip bundan beslenenlerin aksine, suçlayarak değil çalışarak cevap veriyoruz.

Paylaş