12 Nisan’da kapalı devre turizminde erteleme yok

23
turizm
reklam alani

Turizm Bakanlığında gerçekleşen toplantının ardından 12 Nisan’da açılması planlanan kapalı devre turizmi tüm detaylarıyla görüşüldü. Kritik toplantının ardından yapılan açıklamada, belirtilen tarihte kapalı devre turizminin hayata geçirilmesinin planlandığı vurgulandı.

Turizm Bakanlığı’nda yaklaşık olarak 1 buçuk saat süren kritik toplantı sona erdi. 12 Nisan’daki kapalı devre turizminin açılması kapsamında ilgili paydaşlarla bir toplantı yapıldı. Kritik toplantının ardından karar Sağlık Bakanı Ünal Üstel ile görüşülerek istişare edilecek.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, toplantının ardından Kıbrıs Postası TV’nin canlı yayınına katılarak, toplantının içeriği hakkında açıklamalarda bulundu.

Ataoğlu, toplantının 12 Nisan tarihi üzerinde yoğunlaşarak yapıldığını ifade ederek, bileklik uygulamasıyla ilgili olarak paydaşların ihaleyi alan şirketle istişarelerde bulunduklarına dikkat çekti.

MAYIS’TA ÇİFT AŞI, ÇİFT PCR TESTLİ GİRİŞ HEDEFLENİYOR

2-3 paydaşla küçük bir toplantı daha yapılacağını ifade eden Ataoğlu, gerek bileklik gerekse hangi otellerin kapalı devre ile açılacağı yönünde tekrar bir görüşme yapılacağını dile getirdi.

Kapalı devre sonrasında ise Mayıs ayında en azından çift aşılı, çift PCR testli kişilerin ülkeye girmesini de Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’nden talep ettiklerini aktaran Fikri Ataoğlu, “Bu da kabul görecektir. Üst Komite’nin olumsuz bakacağını düşünmüyorum” dedi.

Paylaş