Fikri Toros’tan ‘hellim konusunda oyuna geldik’ diyen Ertuğruloğlu’na kınama

26
Fikri Toros
reklam alani

CTP’li vekil Fikri Toros, bugün hellimin tesciliyle ilgili “resmen oyuna geldik” değerlendirmesi yapan Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu’nu kınadığını açıkladı.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Fikri Toros, bugün Kıbrıs Postası TV’de Gökhan Altıner’in sunduğu “Sabah Postası” programına konuk olarak, hellimin tescili konusunda “resmen oyuna geldik” açıklamalarında bulunan Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu’nu eleştirdi.

Toros, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Kültürel ürünlerimizin en önemlisi olan Hellim’in AB’de tescil edilmesi ve eş zamanlı olarak Yeşil Hat Tüzüğü kapsamına alınması, sürdürülebilir ekonomik kalkınma adına tarihi öneme sahip bir gelişmedir” dedi.

İlgili alanlarda onbinlerce vatandaşın geçim kaynağı olan, mevcut ihracatımızın yüzde 38’ini oluşturan, ve üretim noktasında var olan atıl kapasitenin tam potansiyeline ulaşmasına ihtiyaç duyulan bu hellimin, 500 milyonluk AB pazarına erişmesinin önünü açıldığını kaydeden Toros, “Şahsi siyasi görüşlerini meşru kılmak için çırpınırken, halkın menfaatlerini göz ardı etmekten hiç çekinmeyen Sayın Dışişleri Bakanı’nın bu açıklaması gerçekleri yansıtmıyor” diyerek, Ertuğruloğlu’nu kınadığını kaydetti.

Ertuğruloğlu’na çağrı yapan Toros, “Enerjinizi, bu gelişmelerin sunduğu potansiyeli kazanıma dönüştürmek için gerekli olan hazırlıklara yönelik kullanın” ifadelerini kullandı.

Paylaş