Faiz Sucuoğlu: “Genel Sekreterin en önemli görevi partiyi kurultaya hazırlamak olacak”

18
Faiz Sucuoğlu
reklam alani

UBP’de Genel Sekterlik için iki aday olduğunu hatırlatan Faiz Sucuoğlu, “hayırlısı, ikisi de çok değerli arkadaşımız… Bizden sonraki jenerasyondan… Bir süredir vekâleten yapılıyordu bu makam… Genel Sekreterin en büyük görevi partiyi kurultaya hazırlayacak” dedi.

Kongrede iddiasını koruyan Ulusal Birlik Partisi (UBP) Lefkoşa Milletvekili Faiz Sucuoğlu, önemli değerlendirmeler yaptı.

Partide Genel Sekreterlik için iki aday olduğunu hatırlatan Faiz Sucuoğlu, “hayırlısı ikisi de çok değerli arkadaşımız… Bizden sonraki jenerasyondan… Bir süredir vekâleten yapılıyordu bu makam… Genel Sekreterin en büyük görevi partiyi kurultaya hazırlayacak” dedi.

UBP’de 10 Nisan’da Genel Sekreterlik için Özdemir Berova ve Oğuzhan Hasipoğlu yarışacak.

“ERKEN SEÇİM YOK”

Olağanüstü kurultaydan sonra “olağan kurultay” olduğunu ifade eden Faiz Sucuoğlu, “öyle görünüyor ki erken seçim yok” dedi ve ‘bir öyle diyorlar, bir böyle’ diyerek nitelendirdiği YDP dışında hükümet ortaklarının da bu görüşte olduğunu dile getirdi.

CTP’nin erken seçimi istediğini, HP’nin ‘bilinmediğini’ ifade eden Faiz Sucuoğlu, “ama oturulur bir konsensüs sağlanır mecliste” yorumunu yaptı.

“ADRESLERİN ZARAR GÖRMESİNİ İSTEMİYORUM”

Ada tv’de “Kurultayda neden çekildiniz?” sorusuna yanıtla Sucuoğlu, “adreslerin zarar görmesini istemiyorum. Bu konuda açıklamalar yaptım, yeniden pişirmeye gerek yok” dedi ve bu konuda demokrasimizin çok büyük yara aldığının altını çizdi.

Paylaş