Polis ifadesinde, sattığı uyuşturucularla okulunu ödeyeceğini söyledi

40
Narkotik
reklam alani

Gönyeli’de Narkotik ekipleri tarafından tasarrufunda toplam 50 gram hint keneviri türü uyuşturucu madde ile yakalanan Temidayo Abdul Azez polise verdiği ifadesinde torbacılık karşılığında alacağı para ile okula kayıt parasını ödeyeceğini itiraf etti.

Narkotik ekipleri önceki gün Atatürk Caddesi üzerinde şüpheli hareketleri ile dikkat çeken Temidayo Abdul Azez’i alıkoyarak üzerinde yaptığı aramada 10 ayrı paket içerisinde 30 gram hint keneviri türü uyuşturucu madde ele geçirdi.

Soruşturmanın devamında zanlının ikametgahında arama yapmak için zanlı ile birlikte ikametgaha giden Narkotik ekipleri, söz konusu ikametgahta bulunan Ayubamı Sholotame’nin ikametgahtan bir çanta attığını tespit etmesi üzerine yaptığı kontrolde 20 gram daha hint keneviri türü uyuşturucu madde ele geçirdi.

Zanlılar dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarıldı.

Yürütülen soruşturma kapsamında polise gönüllü ifade veren zanlı Temidayo Abdul Azez’in söz konusu uyuşturucu maddeleri 18 Mart 2021 tarihinde 10 paket, 20 Mart 2021 tarihinde ise 12 paket olarak şu anda aranan bir şahıstan aldığını itiraf ettiği öğrenildi.

Zanlının ayrıca gönüllü ifadesinde aranan şahsın maddeleri Gönyeli’de bir çöp bidonunun altına gizlediğini, kendisinin de maddeleri gizlendiği yerden aldığını söyleyerek alışverişin ne şekilde gerçekleştiğini anlattığı öğrenildi.

Zanlının tasarrufunda tespit edilen maddeleri satması karşılığında ise söz konusu maddeleri aldığı şahıstan belli miktarda para alıp bu parayla okula kayıt parasını ödeyeceği beyanında da bulunduğu öğrenildi.

Mahkeme polisin yürüttüğü soruşturmanın selameti açısından zanlıların 3’er gün poliste tutuklu kalmasına karar verdi.

Paylaş