İzlem Gürçağ Altuğra: “Mevcut şartlarda Nisan 2022’de bir seçim öngörülüyor”

48
İzlem Gürçağ Altuğra
reklam alani

UBP Milletvekili İzlem Gürçağ Altuğra, erken seçimle ilgili değerlendirme yaparak, “Mevcut şartlarda Nisan 2022’de bir seçim öngörülüyor” dedi.

UBP Milletvekili İzlem Gürçağ Altuğra, katıldığı bir TV Programı’nda güncel konuları değerlendirdi.

Son günlerde Meclis’te nisap konusunun vatandaşın değil sadece siyasetin ilgilendiği bir konu olduğunu belirten Altuğra, vatandaşın acil sorunlarına çare beklediğini söyledi.

Altuğra, “Nisap hükümetin görevidir ama istisnai durumunda muhalefet de destek vermelidir. Siyasetin tümü açısından kötü bir imaj yaratılıyor. Genel Kurulda nisabı sağlayamamak kronikleşmiş bir sorun olmaktan çıkarılmadır. Bu kronik sorun kırılmalıdır. Halk meclisten kesintisiz hizmet bekliyor. Yeterli üretkenlikte bir siyaset olduğunu düşünmüyorum ne yazık ki” dedi.

Erken Seçim tartışmalarını da değerlendiren İzlem Gürçağ Altuğra, “Halkın gailesi seçim değildir, geçimdir. UBP olarak bizim gündemimizde de Anavatanla İmzalanan protokoldeki hizmetleri erken zamanda hayata geçirmektir. Bu pandemi ortamında KKTC’nin ekonomik ve mali yapısını güçlendirmek durumundayız” diye konuştu. Altuğra, mevcut şartlarda Nisan 2022’de bir seçim öngörüldüğünü ekledi.

Pandemi ile mücadeleyi yakından izlemeye devam ettiğini belirten İzlem Gürçağ Altuğra, mevcut PCR taramaları yanında antijen testlerinin kullanılmasının yaygın taramayı destekleyen önemli bir unsur olduğunu yineledi. Hükümetin gündeminde olan ev karantinası uygulamasının yasal çerçevesinin meclis gündemine geldiğini ifade eden Altuğra, uygulamayı vatandaşın umutla beklediğini sözlerine ekledi.

Paylaş