Erkut Şahali: “Hellim tescili ile küçükbaş hayvan sütünün sanayiye aktarılması gerek”

44
Erkut Şahali
reklam alani

Eski Tarım Bakanlarından, CTP milletvekili Erkut Şahali, hellim tescilinin küçükbaş hayvan sütünü yüzde 50 oranında zorunlu kıldığını, küçükbaşta süt üretiminin ise sanayiye aktarılmasının hiç de kolay olmadığını anlattı…

Meclis Genel Kurulu devam ediyor…

Eski Tarım Bakanlarından, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) milletvekili Erkut Şahali, hellimde yaşanan sıkıntılara ve üretim aşamalarındaki sıkıntılara değindi.

Şahali Genel Kurulda konu hakkında şöyle dedi;

“Hellim tescilinin ardından geçecek 10 yıl içinde yüzde 50 küçük baş hayvan sütü zorunlu olacak. Olmazsa Kıbrıs’ta üretilmiş olsa da bu hellim olarak satılamayacak. Bu neyi dayatıyor? Küçük baş hayvan sayısını artırmak ve üretimde kullanılmasını zorunlu hale getirmek. Bu durumda ilk yapılması gereken şey sayının artırılması… Bu oldukça zor bir şey! Özellikle ev içi üretimde, küçük ölçekte değerlendirilmesinin daha karlı olduğu dönemde bunun sanayiye aktartılması kolay değil… Bu noktada devletin teşvik edici olması gerekir…”

Erkut Şahali, küçükbaş hayvan kayıt sisteminde ise sıkıntılar olduğunu, hayvan sayısının bilinmediğini de sözlerine ekledi.

Paylaş