Tahir Gökçebel: “Eğitim çalışanlarını aşılayıp yüz yüze eğitimi başlatmak sizin göreviniz”

41
Tahir Gökçebel
reklam alani

KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel, öğretmenlerin aşı talebiyle ilgili konuşan Sağlık Bakanı Ünal Üstel’in ‘aşıda kriter; yaş ve kronik hastalık’ şeklindeki açıklamasına tepki gösterdi. Gökçebel, “Torpilli 20‘li yaşlardaki tanıdıklarınızı aşılarken ‘kriter’ aklınıza gelmemişti… Eğitim çalışanlarını aşılayıp yüz yüze eğitimi başlatmak sizin göreviniz” dedi.

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Tahir Gökçebel, sosyal medya hesabı üzerinden ‘Bir gün böyle, bir gün şöylesiniz’ başlığı altında bir paylaşım yaptı.

Öğretmenlerin aşı talebiyle ilgili konuşan Sağlık Bakanı Ünal Üstel’in ‘aşıda kriter; yaş ve kronik hastalık’ şeklinde yapmış olduğu açıklamasına tepki gösteren KTOEÖS Başkanı Gökçebel, “Kendinizi, şoförlerinizi, bakıcılarınızı, korumalarınızı, eşlerinizi, partililerinizi, yandaşlarınızı… Torpilli 20‘li yaşlardaki tanıdıklarınızı aşılarken kriter aklınıza gelmemişti. Öncelikli sektörleri, özel okulları aşılarken de unutmuştunuz kriterleri…” dedi.

Gökçebel, “Karantinasız girişlere onay veren, yılbaşında kutlamaları, kaçak uçak ve yolcuları ülkeye sokup bulaşı zirveye çıkardığınızda, ölümleri başlattığınızda da ne kritere ne toplum sağlığına bakmıştınız” diyerek tepki gösterdi.

Tahir Gökçebel, “Eğitimi heba ederken gıkınız çıkmadı, şimdi toplumu – öğrencileri, velileri düşünüyormuş, bilim insanı olmuş havalarındasınız… Bütün dünyada okullarla ilgili atılan adımları sanki bilmez gibi ahkâm kesmektesiniz…” ifadelerini kullandı.

“Eğitim çalışanlarını aşılayıp yüz yüze eğitimi başlatmak sizin göreviniz” diyen Gökçebel, şöyle devam etti:

“Dün bu koltuklarda oturan siz, bugün siz… Bir gün böyle, bir gün şöyle davranmakta, karar almakta, söylediklerinizi, yaptıklarınızı unutmaktasınız. İstifa da bir erdemdir, bilesiniz.”

Paylaş