Hüseyin Angolemli: “Üst Komite paydaşlarla birlikte karar almalı”

45
Hüseyin Angolemli
reklam alani

TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli, pandemi nedeniyle oluşturulan Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’nin paydaşlarla birlikte karar alması gerektiğini vurguladı.

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Milletvekili Hüseyin Angolemli, Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, hükümetin icraatlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Angolemli, nereye baksa bir aksilik gördüğüne işaret ederek, pandemi nedeniyle oluşturulan Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’nin paydaşlarla birlikte karar alması gerektiğini belirtti.

Muhalefet olarak pandemi konusunda eleştirilerini azaltmalarının iyi olmadığını belirten Angolemli, genel kuruldaki konuşmaları bile sadece 2 bakanın dinlediğini söyledi.

Angolemli, yapılacak sarayın tartışma konusu olmasının da pandemiyle alakalı olduğuna işaret ederek, 1500 TL’lik yardımların bile ödenemediği durumda bu meblağın herkesi rahatsız ettiğini savundu.

Tarım sigortası ve süt paralarının ödenmesinde yaşanan sorunlara da değinen Angolemli, bu paraların farklı yerlerde kullanıldığıyla ilgili duyumlar aldıklarını ve bu konuda açıklama beklediğini kaydetti.

Sütün fazla olduğu ve tüketilemediği bir dönemde bazı şirketlere büyük baş hayvan için izin verildiği yönünde duyumlar aldıklarını söyleyen Angolemli, duyduklarını ve bunu anlamsız bulduklarını belirtti.

Hellim tescili gibi önemli bir konuda çok dikkatli olunması gerektiğini söyleyerek, bu tescil gerçekleşirse nasıl değerlendirileceğinin de konuşulduğunu kaydeden Angolemli, güneyle ortak şirket kurulması için çalışma yapıldığı duyumu aldığını belirtti. Angolemli, bu konuda ülkenin ve bakanın birleştirici bir tutum sergilemesi gerektiğini kaydetti.

Paylaş