Üst Komite toplandı: Gündem, açılımlar

89
Sağlık Bakanlığı
reklam alani

Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi; eğitim, restoran ve bireysel sporların yapıldığı spor salonlarının, ne zaman ve hangi şartlarda açılabileceği konularını görüşmek üzere toplandı. Toplantıda, Sağlık Bakanı Üstel ile Eğitim Bakanı Amcaoğlu da bulunuyor.

Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi, Koronavirüs salgınındaki son durumu değerlendirmek ve açılım politikalarına ilişkin önerileri belirlemek üzere toplandı.

Kıbrıs Postası’nın elde ettiği bilgilere göre toplantıya, Sağlık Bakanı Ünal Üstel ile Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu da katıldı.

Toplantıda; eğitim, restoran ve bireysel sporların yapıldığı spor salonlarının, ne zaman ve hangi şartlarda açılabileceğinin görüşüldüğü öğrenildi.

Elde edilen bir diğer bilgiye göreyse, restoran ve kafelerin kapalı alanlarının, yarın belirli bir oranda açılması gündemde.

Ayrıca, Cumartesi günleri paket servis hizmeti veren restoran ve kafelerin, belirlenecek saat aralığında, yerinde hizmet verebilmesinin de gündemde olduğu belirtiliyor.

Eğitimle ilgili bugün açıklama yapan Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Düriye Deren Oygar, “Eğitimi, özellikle zorunlu olanları açmamız gerekiyor. Öncelik kuralları koymaktır. Aşılama da öncelik ise risk gruplarınındır” demişti.

Oygar’ın bu söylemi üzerine, eğitimle ilgili bir karar üretilebileceği de konuşuluyor.

Paylaş