ELAM dışında kalan tüm siyasi partiler Cenevre’de Anastasiadis’e eşlik edecek

44
ELAM dışında kalan tüm siyasi parti başkanlarının, Rum Lider Nikos Anastasiadis
reklam alani

ELAM dışında kalan tüm siyasi parti başkanlarının, Rum Lider Nikos Anastasiadis’in, Kıbrıs sorununa ilişkin gayriresmi konferansın yapılacağı Cenevre’de kendisine eşlik etmesi yönündeki davetini kabul ettiği bildirildi.

Rum haber kaynaklarına göre Hükümet Sözcüsü Kiriakos Kusios, Ulusal Konsey toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Anastasiadis’in, siyasi parti başkanlarından, Cenevre’de kendisine eşlik etmesini talep ettiğini, ELAM dışında siyasi parti başkanlarının buna olumlu yanıt verdiğini ifade etti.

Kusios, Anastasiadis’in toplantı sırasında siyasi partilere Kıbrıs sorunundaki son gelişmelerin yanı sıra BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Kıbrıs sorunu için görevlendirdiği geçici özel danışmanı Jane Holl Lute ve Avrupa Birliği Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile temaslarI konusunda da bilgi verdiğini söyledi.

Kusios, Cenevre öncesinde, bir Ulusal Konsey toplantısının daha yapılacağı konusunda da Anastasiadis’in siyasi parti başkanlarını bilgilendirdiğini ifade etti.

Paylaş