1 yıldır kaçaktı, tutuklandı

27
Uyuşturucu
reklam alani

Ülkeye 60 günlük vize ile gelip 2020 yılı Nisan ayından beri ülkede izinsiz ikamet ettiği tespit edilen Fahad Raza tutuklandı.

Pasaportunu kaybettiği için Mağusa Polis Müdürlüğü’ne başvuran Pakistan uyruklu Fahad Raza’nın yapılan muhaceret kontrolünde 1 yıldan beri ülkede izinsiz ikamet ettiği tespit edildi.

Tutuklanan Raza hakkında “KKTC’de izinsiz ikamet etmek” suçlaması ile soruşturma başlatıldı.

Koronavirüs nedeni ile PCR testi yapılan zanlı, sonucu çıkmadığı için mahkemeye çıkarılamayıp tutukluluk müracaatı gıyabında gerçekleştirildi.

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Löğmen Yücetürk mahkemede verdiği ifadesinde, zanlının 15 Mart tarihinde pasaportunu kaybettiği gerekçesi ile Mağusa Polis Müdürlüğü’ne geldiğini, zanlı hakkında yapılan muhaceret kontrolünde ise 26 Şubat 2020 tarihinde ülkeye 60 günlük vize ile geldiğinin ve Nisan 2020 tarihinden bu yana ülkede izinsiz ikamet ettiğinin tespit edildiğini açıkladı.

Zanlının ülkeden ihraç edilmesi için gerekli yazışmaların başlatıldığını belirten Yücetürk, soruşturmanın selameti açısından zanlının 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Mahkeme, zanlı Raza’nın 3 gün poliste tutuklu kalmasına karar verdi.

Paylaş