Zeki Çeler: “Mükellef askerlerin izne çıkmalarını talep ettik, aynı akşam GKK aile görüşlerini de iptal etti”

34
Zeki Çeler
reklam alani

TDP Milletvekili Zeki Çeler, Aralık ayından bu yana izne çıkamayan mükellef askerlerle ilgili konuşarak, hükümetin konuyla ilgileneceğinin söylendiğini ancak halen adım atılmadığını belirtti, “Bu psikolojik savaş içindeki çocuklarımız kendilerine zarar verirlerse, günahı boynunuzadır” dedi.

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda kürsüye çıkan Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Milletvekili Zeki Çeler, Aralık 2020’den bu yana izinlerine çıkamayan mükellef askerlerin, izin haklarıyla ilgili hükümetin ve Cumhurbaşkanlığının adım atması yönünde çağrıda bulundu.

“HÜKÜMET İLGİLENECEĞİNİ SÖYLEDİ ANCAK HÂLÂ BİR ADIM ATILMADI”

Çeler, geçtiğimiz haftalarda muhalefet vekillerinin bu konuda ortak açıklamalar yaptığını, hükümetin ilgileneceğinin söylendiğini ancak hâlâ bir adım atılmadığını vurguladı.

“PSİKOLOJİK SAVAŞ İÇİNDEKİ ÇOCUKLARIMIZ KENDİLERİNE ZARAR VERİRSE, GÜNAHI BOYNUNUZA”

Çeler, “Bu psikolojik savaş içindeki çocuklarımız kendilerine zarar verirlerse, günahı boynunuzadır” dedi.

“VEKİLLER, ÇOCUKLARIN ÇIKMASINI TALEP ETTİ, GKK AYNI AKŞAM AİLE GÖRÜŞLERİNİ İPTAL ETTİ”

Mükellef askerlerin, Aralık ayından bu yana hafta sonu izinlerini kullanamadığını yineleyen Çeler, “Biz vekiller olarak çocuklar dışarı çıksın diye talepte bulunduk, GKK o akşam çocukların aile görüşlerini ve normal izinlerinin kullanılması haklarını iptal etti. Meclis rica ediyor, komutanlık daha da kötüsünü uyguluyor” şeklinde konuştu.

“UZMANLAR EVLERİNE GİDERKEN, BU ÇOCUKLARIN GÜNAHI NE?”

Bugün saat 14.30’da “Başkomutan, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı” ziyaret ederek, konuyu bizzat aktaracağını ifade eden Çeler, “Uzmanlar, subaylar evlerine giderken, bu çocukların günahı ne? Bu insanlar bulaştırmıyor da 15 günde bir evlerine gidebilen çocuk mu bulaştıracak?” diye sordu.

“HAFTA SONU ZATEN HER YER KAPALI, İZNE ÇIKAN ÇOCUKLAR EVLERİNDE OLACAK”

Hafta sonları zaten her yerin kapalı olduğunu, izne çıkan mükellef askerin de evde kalmak zorunda kalacağına dikkat çeken Çeler, “Bu çocuklar, ailelerinden ve sevdiklerinden uzaktalar. Bunu daha fazla yaşatmak doğru değil” dedi.

“UMARIM KONUŞMALARIN ARDINDAN GKK BİR BASKI KARARI DAHA ALMAZ”

Çeler, “Umarım konuşmaların ardından GKK bir baskı kararı daha. Örneklem düzgün değil. Bu çocukları orada hapsetmeye gerek yok” şeklinde konuştu.

Paylaş