Tufan Erhürman: “Bu, yönetmek değildir”

42
Tufan Erhürman
reklam alani

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, hükümetin yönetmediğini dile getirerek, “Saldım çayıra mevlam kayıra, diyorsunuz, yönetmiyorsunuz… Yönetme tarzınıza hiçbir şekilde güvenilmiyor. Bu; yönetim tarzı değildir, yönetmek değildir” dedi.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Meclis Genel Kurulu’nun kürsüsünde ‘Bıçak kemiğe dayandı’ başlığı altında bir açıklama yaptı.

Pandemi sürecinin başından beri söylediklerini net bir şey olduğunu hatırlatan Erhürman, kararlar alınırken ilgili kesimlerle istişare etmeden, plan ve program yapılmadan, güvenin yaratılmayacağına dikkat çekti.

KAOSA SÜRÜKLEYECEK…

Erhürman, “Kararlara uymama şeklinde uygulamalar gündeme gelecek, bu da bizi kaosa sürükleyecek” ifadelerini kullanarak, turizm emekçilerinin Meclis önündeki eylemine işaret etti; “Kötümser senaryoları ortaya atmak için söylemedik bunları. Öngördüğümüz buydu geldiğimiz nokta da dışarıda…” dedi.

“BİR SENEDEN BERİ SESLERİNİ ÇIKARMADIKLARI MÜDDETÇE GÖRMEZDEN GELİNDİLER…”

Turizm emekçilerinin, sağlık açısından koyulan kurallara uygun olmayan bir eylem gerçekleştirdiğine vurgu yapan CTP’li lider Erhürman, “Bir seneden beri seslerini çıkarmadıkları müddetçe görmezden gelindiler… Bir yıldır bu ülkede turizm yok, turizm emekçilerinin işleri yok, aşları yok, adaletli bir şekilde muamele görmüyorlar” ifadelerini kullandı.

Bu insanların işlerini kamu sağlığı için kapatıldığına dikkat çeken Erhürman, fedakarlıkta bulunan bu insanların zararlarını giderecek, kararlar alınmadığına işaret etti.

“VAR OLAN KAYNAKLARI DOĞRU VE ADİL BİR ŞEKİLDE KULLANMAK GEREKİR”

Geçtiğimiz günlerde Türkiye ile imzalanan İktisadi ve Mali İşbirliği Protokolü’nde önemli bir yer tutması gerekenin ‘özel sektör’ olduğuna vurgu yapan Tufan Erhürman, “Özel sektör emekçileri merkezli bir anlayışı oraya yerleştirin. Salgın desteği dediğimiz ödenekle destekleyebiliriz. Özel sektörün tamamına ayrılan 80 milyon TL… Var olan kaynakları doğru ve adil bir şekilde kullanmak gerekir” dedi.

“SALDIM ÇAYIRA MEVLAM KAYIRA, DİYORSUNUZ…”

Erhürman, açıklamasının devamında şunları söyledi:

“Mali olarak olanaklarımızın sınırlı olduğunu biliyoruz. Kıt kaynaklı doğru ve adil bir biçimde paylaştırmak değil, bu olanakları sağlamak gerek. Bu insanlar yastık altında paraları olan kişiler değil, bu insanlar işçi. 1500 TL destek ödemesi için insanlara başvurun diyorsunuz 58 bin kişi başvurduktan sonra kime vereceğimizi ne zaman vereceğimizi söyleyeceğiz diyorsunuz… Bu insanların patronlarıyla mı görüştünüz?

‘Saldım çayıra mevlam kayıra’ diyorsunuz, yönetmiyorsunuz… Yönetme tarzınıza hiçbir şekilde güvenilmiyor. Ama bir plan yapmak zorundasınız. Bu yönetim tarzı değildir. Yönetmek değildir.”

“BAŞSAVCILIKTAN GÖRÜŞ ALMALISINIZ”

CTP Genel Başkanı Erhürman, Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Mütevelli Heyeti’ne yapılan atama hakkında da konuşarak, “Kişiyle ilgili soru işareti var ise başsavcılıktan görüş alınması gerekir… Böyle bir karar var, bu kararla ilgili sormanız gerekir uygun mudur, değil midir? Görüşü de hem kamuoyuyla hem de bizimle paylaşmalısınız” dedi.

Paylaş