Candan Avunduk: “Üretime dayalı toplum bilinci oluşturulmalı… Bize lazım olan bu…”

24
Candan Avunduk
reklam alani

KTSO Başkanı Candan Avunduk, yerli ürün ve üretimin önemine dikkat çekerek, “Üretime dayalı toplum bilinci oluşturulmalı, tarımsal sanayi güçlendirilmeli. Bize lazım olan budur” dedi.

Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Candan Avunduk, BRT’de Baykan Gürses’in sunduğu 45+ programına konuk oldu.

Avunduk programda yaptığı açıklamalar ile yerli ürün ve üretimin önemini vurguladı.

“ÜRETİME DAYALI TOPLUM BİLİNCİ OLUŞTURULMALI”

Ne yaparsak yapalım günün sonunda bize lazım olan yerli üretimdir” diyen Avunduk, üretime dayalı toplum bilincinin oluşturulması gerektiğini vurguladı.

Pandemi döneminde de yerli üretimi öneminin anlaşıldığını anımsatan Avunduk, özellikle gıda, sağlık hijyen gibi konularda yerli üretimin özendirilmesi, teşvik edilmesinin lazım olduğunu söyledi.

“TARIMSAL SANAYİ GÜÇLENDİRİLMELİ”

Tarımsal sanayinin güçlendirilmesi gerektiğini dile getiren Avunduk, “Toprak, su, güneş bir araya geldiğinde verimi artan bir coğrafyada yaşıyoruz” diyerek, bunun kıymetinin bilinmesinin şart olduğunu kaydetti.

İhracat odaklı üretim yapılması, kaynakların yurt dışına gitmemesi gerektiğini dile getiren Avunduk, “İthalatın olabildiğince daralması, ihracatın da bir okadar artması gerekir. Ülkemizde olmayan ürünlerin adaya gelmesinde bir sıkıntı yok. Çeşitliliğe karşı değiliz. Pazarda, çarşıda her türlü ürün bulunmalı ama en azından ülkemizde üretilen ürünlerle ilgili bir sınırlama lazım. KKTC’de üretilen ürünlerin ihracatının önünü açmalıyız. Ekonomik refah da kalkınma da buradan geçer” diye konuştu.

Paylaş