TDP’li Hüseyin Angolemli: “Vakıflar’ın iyi çalışmadığı protokolden belli…”

41
Hüseyin Angolemli
reklam alani

Angolemli Vakıflar’ın denetim altına alınması gerektiğinin altını çizdi ve “Türkiye’nin bunun farkına vardığı” iddiasında bulundu. Angolemli, bu konuda Mali Protokolün Eylem Palanı’nda yer alan ilgili bölümü referans gösterdi.

Meclis Genel Kurulu devam ediyor…

Türkiye ile imzalanan mali protokole ilişkin değerIendirmeler de sürüyor.

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) milletvekili Hüseyin Angolemli, meclis genel kurulunda Türkiye ile imzalanan mali protokolün eylem planında yer alan Vakıflarla ilgili kısım hakkında konuşma yaptı.

Angolemli’ye göre Vakıfların “iyi ve doğru dürüst çalışmadığı” protokolde yer alan maddeden belli…

Protokol eylem planında yer alan “Vakıfların tüm taşınmazlarının envanterinin çıkarılması ve 74 öncesi ya da sonrası emlak vasfından çıkarılan malların Vakıf emlak statüsüne iadesi için yasal işlemlerin yapılması ve Vakıf mallarının taranması ve dijitalleşmesi işlemlerinin tamamlanması” yönündeki ifadeleri değerlendiren Angolemli, “demek ki Vakıflar İdaresinde aksilikler vardır ki bu yazılmış ve belirtiliyor” dedi.

Angolemli Vakıflar’ın denetim altına alınması gerektiğinin altını çizdi ve “Türkiye’nin bunun farkına vardığı” iddiasında bulundu.

Önceki gün konu hakkında Kıbrıs Postası’nın sorusunu yanıtlayan Genel Müdür İbrahim Benter, envanter çalışmalarının dijitalleşmesi konusunda sona gelindiğini, Türkiye Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün bilhassa yazılım katkıları ile süren çalışmaların devam ettiğini anlatmış ve konu hakkında kapsamlı bilgi vermişti.

Paylaş