Mehmet Algan yeniden CHP KKTC Temsilcisi olduğunu söyleyerek dolandırıcılık yapmakla suçlanıyor

30
Mehmet Algan
reklam alani

Kendisini Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) KKTC Temsilcisi olarak tanıtıp Sabina Gasımova’ya mahkemedeki dava sürecini hızlandırabileceğini söyleyerek hem parasını hem de İskele’de ki evini almakla suçlanan Mehmet Algan tutuklandı.

Kendisini daha öncede olduğu gibi CHP KKTC Temsilcisi olarak tanıtarak bu kez de mahkemedeki dava sürecini hızlandırabileceğini söylediği Sabina Gasımova’dan 51 bin 230 TL parayı sahtekarlıkla temin etmekle suçlanan, daha sonra ise Gasımova’nın evini yine aynı vaadle bir başkasına devretmesini sağladığı iddia edilen Mehmet Algan tutuklandı.

“Sahtekarlıkla para temini” suçlaması ile hakkında soruşturma başlatılan zanlı Algan bugün Mağusa Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarılmak için mahkemeye getirilmesine rağmen PCR testi sonucu henüz çıkmadığı için yargıç huzuruna çıkarılamayarak gıyabında tutukluluk müracaatı gerçekleştirildi.

Mahkeme, zanlı Algan’ın 3 gün poliste tutuklu kalmasına karar verdi.

Ülkede çalışma izni ile bulunduğu tespit edilen ve aynı zamanda yardımsever iş insanı olarak tanınan zanlı Algan 2017 yılında da 2 kişiyi Türkiye Cumhuriyeti Yardım Heyeti’nden iş kurmalarına ön ayak olacağı vaadiyle 2 kişiyi de vatandaş yapacağı vaadiyle kandırıp yüklü miktarda paralarını aldığı suçlaması ile 2020 yılı Şubat ayında yargılanıp suçsuz bulunarak beraat etmişti.

Algan bu kez 18 Kasım 2019 ile 23 Ekim 2020 tarihleri arasında yine benzer şekilde CHP KKTC Temsilcisi olduğunu söyleyerek mahkemede devam eden ceza davası sürecini hızlandıracağını söylediği Sabina Gasımova’nın hem 51 bin 230 TL parasını almakla hem de İskele’de bir sitede bulunan evini sahtekarlıkla elinden almakla suçlanıyor.

Polis, Algan’ın söz konusu daireyi, Gasımova’nın hesabına 90 bin Sterlin para yatırdığını gösteren dekontu göstererek, Gasımova’nın söz konusu daireyi Erdoğan Akdağ isimli şahsın adına devretmesini sağladığını açıkladı.

POLİS DETAYLI SORUŞTURMA BAŞLATTI

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Mustafa Hacıhasanoğlu mahkemede verdiği ifadesinde, zanlı Mehmet Algan’ın, 18 Kasım 2019 ile 23 Ekim 2020 tarihleri arasında İskele’de müşteki Sabina Gasımova’ya, kendisinin CHP KKTC Temsilcisi olduğunu ve KKTC’de yüksek mertebede tanıdığı kişiler olduğunu söyleyip müştekinin Mağusa Kaza Mahkemesi’nde şikayetçi olduğu bir davanın erken neticelenmesini sağlayabileceğini belirterek müştekiden toplamda 51 bin 230 TL parayı sahtekarlıkla temin ettiğini açıkladı.

Hacıhasanoğlu ayrıca zanlı Algan’ın 2 Mart 2020 tarihinde İskele’de Edelweiss isimli sitede Sabina Gasımova’ya ait A Blok Kat 7, 70 numaralı daire için müştekinin hesabına 90 bin Sterlin paranın yattığını gösteren banka dekontu gösterip Gasımova’nın konu dairenin tüm haklarının Erdoğan Akdağ isimli kişinin üzerine devredilmesini sağladığını ancak böyle bir para yatırımının olmadığını kaydetti.

Olayın polise henüz 2 Mart 2021 tarihinde rapor edildiğini söyleyen Hacıhasanoğlu, zanlının 5 Mart 2021 tarihinde tespit edilip tutuklandığını açıkladı.

Yürütülen soruşturmanın yeni başladığını ancak suç tarihinin eski olsa da detaylı bir soruşturma yürütüldüğünü kaydeden Hacıhasanoğlu, zanlının 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Paylaş