Sağlık Bakanı Ali Pilli: “Önemli olan bizim aşıda belli bir seviyeye ulaşmamızdır”

16
Ali Pilli
reklam alani

Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli, basın mensuplarının aşılanma sürecini yakından takip etti, “Önemli olan bizim aşıda belli bir seviyeye ulaşmamızdır” dedi.

Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli, basın mensuplarının aşılama çalışmalarını yakından takip etti.

Pilli, ziyaretinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda da bulunarak, Mart ayının sonu Nisan ayının başı gibi büyük bir çoğunluğun aşılanmasını hedeflediklerine dikkat çekti.

“Aşı seferberliği yapıp, kısa sürede aşılarımızı yapabiliriz” ifadelerini kullanan Bakan Pilli, “Bizim tek hedefimiz daha fazla aşıya ulaşmaktır” dedi.

Dün Başbakan Ersan Saner’in iki doz aşı olan kişilerin ülkeye girebileceği yönündeki açıklaması hakkında da konuşan Sağlık Bakanı Pilli, “Aşı olan bir kişinin ülkemize gelmesi için yardımcı olacağız ancak buradaki halkın da aşılı olması kaydıyla…” ifadelerini kullandı.

Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’nin de toplandığına vurgu yapan Dr. Ali Pilli, ülkenin açılıp açılmayacağının ise 2 gün içerisinde belli olacağını fakat buna Üst Komitedeki bilim insanlarının karar vereceğine vurgu yaptı.

Pilli, “Açılmayacak demiyorum, halkımızın sağlığı ve ülke ekonomisi düşünülerek bir karar alınacaktır” ifadelerini kullanarak, “Hedefimiz Nisan’a kadar Kıbrıs’ta aşıyı en üst seviyeye çıkarmaktır. Burada önemli olan bizim aşıda belli bir seviyeye ulaşmamızdır” dedi.

BASIN MENSUPLARININ AŞILAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR…

Sendikaların çağrısıyla birlikte basın mensuplarının da aşılama çalışmaları devam ediyor.

Bugün birçok basın mensubu aşılandı.

Paylaş