DP’li Tözün Tunalı: “Seçim ve Halkoylaması Yasası bir an önce değiştirilmeli”

24
Tözün Tunalı
reklam alani

DP Genel Başkan Yardımcısı Tözün Tunalı, Seçim ve Halkoylaması Yasası’nda bir an önce değişiklik yapılması gerektiğini savundu.

Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı Tözün Tunalı, ADA TV’de, Mine İçsel’in sunduğu ‘İçsel Bakış’ adlı programa konuk oldu.

“KONU BİR AN ÖNCE MECLİSİN ÖNÜNE GELMELİ”

Mevcut Seçim ve Halkoylaması Yasası ile erken seçime gidilmemesini isteyen Tunalı, yasa ile ilgili bir an önce değişiklik yapılmasını arzu ettiğini, konunun bir an önce meclisin önüne getirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik’in, mevcut yasa ile seçime gidilmesi durumunda, İlçe Seçim Kurullarının zorlanacağını, sandık kurullarının kurulması ve onların da çalışma koşullarının da zorlanacağını söylediğini anımsatan Tözün, yasanın getirdiği zorlukları işaret etti.

“ZATEN ERKEN SEÇİM KARARI VAR”

Ülkedeki ekonomik sorunlar, pandemi krizi gibi nedeniyle seçim fikrinden rahatsız duyanların da olduğunu aktaran Tunalı, mevcut hükümetin bir seçim hükümeti olduğunu hatırlatarak, “Zaten erken seçim kararı var” dedi. Tunalı, halkın aslında seçime gitmek için can atması gerektiğini savundu.

Tunalı, mevcut sistemle seçime gidilmesi durumunda birçok sorunun yaşanacağının altını çizdi.

Paylaş