Sıla Usar İncirli: “Koronavirüsle ilişkili olan ölümleri kronik hastalıkların ardına saklamamak gerekiyor”

19
Sıla Usar İncirli
reklam alani

CTP Milletvekili Dr. Sıla Usar İncirli, koronavirüs ile ilişkili olan ölümleri kronik hastalıkların ardına saklamanın bu süreçte yapılmaması gereken bir hata olduğuna vurgu yaptı.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Dr. Sıla Usar İncirli, sosyal medya üzerinden ‘Kronik hastalıklar ve koronavirüs’ başlığı altında bir paylaşım yaptı.

İncirli, pandeminin ilk zamanlarından yapılan araştırmalar neticesinde kronik hastalıkları olan kişilerin koronavirüsü daha ağır seyrettiğinin bilindiğini ifade ederek, ‘daha ağır seyir’ hastaneye yatış, yoğun bakım ünitesi, solunum cihazına bağlanma ihtiyacı veya ölüm anlamını taşıdığına vurgu yaptı.

Hipertansiyon, diyabet, kalp ve damar hastalıkları, kronik obstrüktif akciğer hastalıkları listenin en başında yer aldığını aktaran Dr. İncirli, “Kanser, kronik böbrek yetmezliği, obezite, tütün ürünü kullanma, talasemi, nörolojik hastalıklar da hastaların koronavirüse karşı savunma gücünü zayıflatan, kırılganlığı artıran durumlardır” dedi.

“İKİ KAT DAHA FAZLA ÇALIŞMALIYIZ”

Pandemi öncesinde dünya genelinde kronik hastalıkların giderek arttığına dair bilgilerin oldukça dikkat çektiğini dile getiren CTP’li vekil Sıla Usar İncirli, şu anda kronik hastalıkları önlemek ve en iyi şekilde tedavi etmek adına iki kat daha fazla çalışılması gerektiğini kaydetti.

“SALGINLA MÜCADELE EDERKEN, KRONİK HASTALARLA MÜCADELEYİ SÜRDÜRMELİYİZ”

İncirli, koronavirüs olmayan hastaların tetkik ve tedavi süreçlerinde geçtiğimiz bir yılda aksamalar yaşandığına da işaret ederek, “Salgınla mücadele verirken aynı zamanda kronik hastalıklar ile de mücadeleyi sürdürmeli ve ülkemizdeki kronik hastaların aşılanmasına derhal başlamalıyız” ifadelerini kullandı.

“Unutmamalıyız ki koronavirüs halihazırda kronik hastalık nedeniyle zayıflayan organlardaki hasarı daha da artırabilmekte ve can kayıplarına neden olabilmektedir” diyen Dr. İncirli, koronavirüs ile ilişkili ölümlerin kronik hastalıkların ardına saklamak ise bu süreçte yapılmaması gereken bir hata olduğuna da dikkat çekti.

Paylaş