Mehmet Çakıcı: “Sadece kapanarak atlatamayız, bu kararı herhangi bir hükümet de alabilir”

66
Mehmet Çakıcı
reklam alani

Psikiyatrist doktor, TKP-YG Genel Başkanı Mehmet Çakıcı’ya göre pandemi, sadece kapanarak atlatılacak bir süreç değil… Kapanma kararını herhangi bir hükümetin alabileceği bir karar olarak niteleyen Çakıcı, “Mesele burada ekonomiyi ayakta tutabilmek. Başarı bu kısımda” dedi.

Toplumcu Kurtuluş Partisi- Yeni Güçler (TKP-YG) Genel Başkanı Çakıcı, “Pandemi süreci sadece kapanarak atlatılamaz. Ekonomi gerçeği var. Herhangi bir hükümet de ‘kapanma’ kararını alabilir. Aklınıza gelebilecek herhangi bir kabine bunu yapabilir. Bu kolay… Mesele burada ekonomiyi ayakta tutabilmek. Başarı bu kısımda” dedi.

Mehmet Çakıcı, yapılan bir araştırmada 40 gün okula gitmeyen öğrencilerin bir buçuk yıl kadar pedagojik olarak geriye düştüğünü söyleyerek “Biz işlere tek boyutlu bakıyoruz. Çok farklı çalışmalar var, bunlarla da pek ilgilenmiyoruz” dedi.

İnsanların travmatik süreçlerden kimi zaman daha güçlü çıkabildiğini söyleyen Mehmet Çakıcı, “ama ders alırsak” diye ekledi.

Pandemi sürecinde çalışan yerlerde “pandemi ve pandemi denetimi eğitimlerinin” verilmesi gerektiğini de kaydeden Çakıcı, bunun hiç de maliyetli bir iş olmadığını, internet üzerinden birkaç yüz liraya yapılabileceğini, bunu muhakkak yapmak gerektiğini de sözlerine ekledi.

Paylaş