İzlem Gürçağ: “Aşılananlar gevşemesin, salgın devam ediyor”

29
İzlem Gürçağ Altuğra
reklam alani

UBP Milletvekili İzlem Gürçağ, aşılananlarda gözlemlenen ‘gevşekliğin’ doğru olmadığını, ikinci doz sonrası dahi dikkat etmek gerektiğini ifade ederek uyardı.

Ulusal Birlik Partisi (UBP) milletvekili İzlem Gürçağ, halkı hem tedbirlere uymak noktasında hem de aşı olanların gevşememesi gerektiği konusunda uyardı.

“Bu yapabileceğimiz en büyük hatadır” diyen ve BRT ekranlarında konuşan Gürçağ şöyle konuştu:

“Bazı arkadaşlar inancına göre aşılandım, koruma sağlandı, o yüzden maske mesafeye eskisi gibi titizlikle uymak zorunda değilim anlayışında… Bu yapabileceğimiz en büyük hatadır. Bir hafta önce olmamıza rağmen yeterli bağışıklık oluşmamıştır. Aşılandıktan sonra, ikinci doz aşıyı da yaptırdıktan sonra dünyada salgın bitene kadar, en azından ülkemizde bitene kadar kurallara uymak zorundayız. Diyelim ki ikinci dozdan sonra pandemi rahatladı, bundan sonra da gevşemek doğru değil… Koruyuculuk için yüzdelikler yayımlanıyor. Yüzde 95 bile korusa yüzde 5 oranında yine bu hastalığa yakalanabilirsiniz. Kendinize dikkat edin, gevşemeyin… Geriye kalan yüzde 5’de hafif bir tablo ile atlatabiliyor.”

Paylaş