Jale Refik Rogers: “Vakaların düşmeye başlamadan önce artış göstermesi, beklenen bir durumdur”

35
Jale Refik Rogers
reklam alani

HP Milletvekili Jale Refik Rogers, artan koronavirüs vakaları nedeniyle açıklamalarda bulunarak, “Yerel bulaşın yaygın seyrettiği bu günlerde vaka sayılarının düşmeye başlamadan önce artış göstermesi beklenen bir durumdur” dedi.

Halkın Partisi (HP) Milletvekili Jale Refik Rogers, artan Koronavirüs vakaları nedeniyle sosyal medya üzerinden açıklamalar yaptı.

Rogers, “Vaka sayılarının çok arttığı, yerel bulaşın yaygın seyrettiği bu günlerde vaka sayılarının düşmeye başlamadan önce artış göstermesi beklenen bir durumdur” ifadelerini kullanarak, öte yandan, pozitif vakaların temaslılarının çok olması, temaslıların kendilerini saklama eğiliminde olması, kuluçka döneminde olan çok insan olduğunu işaret ettiğinin altını çizdi.

HP’li vekil Rogers, kuluçka döneminde olan birçok insanın ilerleyen günlerde, bazılarının pozitifleşeceğini ve vaka sayılarının yüksek seyretmeye devam edeceğini öngörmenin zor olmadığını aktardı.

“BUNU HEP BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ”

Kapanma döneminde herkesin üstüne düşen görevler ve sorumluluklar olduğuna da dikkat çeken Jale Refik Rogers, şunları söyledi:

“- Evde kalarak temas ettiğimiz insan sayısını en düşük seviyede tutmamız, çekirdek ailemiz dışında birisiyle görüşmememiz,

  • Çalışmak zorunda olanların maske, mesafe ve hijyen kurallarını uygulaması ve temas çemberini en az sayıda, kısıtlı ve sabit tutarak çalışması
  • Yaşlılarımızı korumak için onlarla temastan kaçınmamızdır (Eğer bakımını üstlendiğiniz yaşlılar varsa erzak alışverişini kapılarına bırakabilirsiniz)

Bu kurallara uyarak bulaşma oranının düşüşe geçmesini hep birlikte sağlayabiliriz.

Bunu hep birlikte başaracağız.

Koronavirüs değil, halk kazanacak…”

Paylaş