Sıla Usar İncirli: “Sadece ileri yaşa değil, herkese aşı yapılmalıdır”

18
Sıla Usar İncirli
reklam alani

CTP Milletvekili Sıla Usar İncirli, koronavirüs aşılama kampanyası hakkında açıklamalarda bulunarak, sadece ileri yaşa değil, herkese aşı yapılması gerektiğine vurgu yaptı.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Sıla Usar İncirli, BRT ekranlarında yayınlanan ve Levent Kutay’ın hazırlayıp sunduğu ‘Burası Önemli’ adlı programa katıldı.

İncirli, Koronavirüs aşılama kampanyası hakkında açıklamalarda bulunarak, aşılama için yeterli bir çaba harcanmadığına dikkat çekti.

Aşının herkese yapılması gerektiğine vurgu yapan İncirli, çalışması zaruri tüm sektörlerin ve çalışma alanlarına göre, aşılama planlarının ve programlarının yapılması gerektiğinin altını çizdi.

“AŞILAMAYLA İLGİLİ TÜM MAKAMLARIN AKTİF BİR ROL ALMASI GEREKİR”

Aşılamayla ilgili tüm makamların aktif bir rol oynaması gerektiğini de dile getiren Sıla Usar İncirli, özellikle Cumhurbaşkanı ve Dışişleri Bakanlığı’nın aşılama konusunda aktif olması gerektiğine vurgu yaptı.

Bu konuda bir eksiklik olduğunu düşündüğünü ifade eden CTP’li vekil İncirli, “Bu aşılama konusuyla Cumhurbaşkanı ilgilenmiyor… Ajandasında başka konular var. Varlığımızın devam etmesini istiyorsak, bu salgından kurtulmamız lazım” dedi.

“14 GÜN KAPANMA GEREKİR”

CTP Milletvekili İncirli, “Anlaşılması güç kararlar alarak, konuşmalar yapıyorlar… Bu süreç iyi yönetilseydi, kapanmaya gidilmeyebilirdi. Neye göre Lefkoşa’ya 7 gün, Girne’ye 14 gün kapanma kararı alıyorsunuz? Doğrusu, 14 gün kapanmadır…” ifadelerini kullandı.

“DOĞRU OLAN HERKESİ AŞILAMAKTIR”

“Doğru olan herkesi aşılamaktır… Nüfusumuz az, çok hızlı aşılanabiliriz” diyen İncirli, hükümetin hızlı bir strateji ve baskı kurması gerektiğine değindi.

Sıla Usar İncirli, açıklamasının devamında şu ifadelerini kullandı:

“Hangi aşıya ulaşırsanız ulaşın, o aşıyı kendinize yaptırın. Alerjik bir durumunuz var ise doktorunuza danışın… Sadece ileri yaşa değil, herkese aşı yapılması gerekir, hızlı bir şekilde…”

Paylaş