Başbakan Ersan Saner: “Bizim tek kurtuluşumuz, aşı”

15
Ersan Saner
reklam alani

Başbakan Ersan Saner, aşılama kampanyasının hızlı bir şekilde devam edeceğini ifade ederek, Türkiye’den önümüzdeki günlerde tekrar aşı geleceğini belirtti. Saner, “Bizim tek kurtuluşumuz, aşı” dedi.

Başbakan Ersan Saner, bir WEB TV’ye telefon ile bağlanarak, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Başbakan Saner, dün akşam meydana gelen ve ülke genelini etkisi altına alan sağanak yağış ile fırtına da ağır hasarlar oluşan bölgelere geçmiş olsun dileklerini iletti.

Saner, artan Koronavirüs vakaları nedeniyle de açıklamalarda bulunarak, ülkedeki en büyük problemlerden birinin temaslıya ulaşmanın olduğunu ifade etti.

“MEVCUT KARARLAR BÜROKRATLARLA BİRLİKTE ALINDI”

Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’nin yetkileri çerçevesinde ülkedeki bulaş anında nasıl düzenlemeler yapılması hususunda istişare içerisinde olduklarına dikkat çeken Saner, mevcut kararların, bürokratlarla birlikte alındığını belirtti.

“HÜKÜMETİMİZİN ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR”

En önemli olgulardan birinin sağlık olduğunun da altını çizen Başbakan Saner, sağlığın yanı sıra ekonomiyi de ayakta tutmak zorunda olduklarını belirterek, “Kimse merak etmesin, hükümetimizin çalışmaları devam ediyor. Yarın veya diğer gün, tamamlanan çalışmaları halkımız ile şeffaf bir şekilde paylaşacağım” dedi.

“BİZİM BİRBİRİMİZİ ANLAMAMA GİBİ BİR PROBLEMİMİZ YOK”

Ülkenin içerisinde bulunduğu koşullar neticesinde, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi ve Sağlık Bakanı Ali Pilli ile herhangi bir problem yaşanmadığının da altını çizen Saner, “Bizim birbirimizi anlamama gibi bir problemimiz yok. Bilgi paylaşımın en yüksek nokta da olması gerektiğine inanıyorum ve öyle olduğu için bir problem yaşamıyoruz” ifadelerini kullandı.

“BAKANLAR KURULU, 7 SÖZLEŞMELİ DOKTOR İÇİN YARIN KARAR ÜRETMİŞ OLACAK”

Başbakan Ersan Saner, Sağlık Bakanlığı yetkilileri, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi üyeleri ve Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (TIP-İŞ) temsilcileriyle dün gerçekleştirdiği toplantıya da değinerek, çok kapsamlı bir toplantı olduğunu ve yarın itibariyle Bakanlar Kurulu’nun 7 sözleşmeli doktor hakkında gerekli kararları üretmiş olacağını dile getirdi.

“SADECE BİLGİ PAYLAŞACAĞIZ”

Muhalefet partilerle Salı günü bir toplantı gerçekleştireceklerini de belirten Başbakan Saner, toplantının içeriğini paylaşarak, sadece siyasi partilerin istedikleri verilerin ve bilgilerin verileceğini aktardı.

“TEST SAYISI 3 BİNDEN FAZLA OLACAK”

Artan Koronavirüs vakaları nedeniyle, test sayılarında da bir artış olacağını açıklayan Ersan Saner, test sayısının 3 binden aşağı düşmeyeceğini, bu sayının üzerinde olacağını kaydetti.

“BİZİM TEK KURTULUŞUMUZ AŞI”

Başbakan Ersan Saner, “bizim tek kurtuluşumuz vardır o da ‘aşı” ifadelerini kullanarak, aşılama kampanyasının devam edeceğini ve Türkiye’den tekrar bir aşı geleceğini belirtti.

Şu anda tarih veremeyeceğini aktaran Saner, önümüzdeki günlerde geleceğini yineledi.

Paylaş