Narkotik operasyonunda hem kullanıcı, hem satıcı yakalandı

17
Promise İyere ve Nambok Nandad Wuyep
reklam alani

Mağusa’da uyuşturucu alışverişi yaptığı tespit edilen Promise İyere ve Nambok Nandad Wuyep tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı.

Mağusa’da uyuşturucu alışverişi yaptığı tespit edilen Promise İyere ve Nambok Nandad Wuyep, üniversite kampüsü içinde yakalanarak tutuklandı. Polisin zanlılar üzerinde yaptığı aramada zanlı Promise İyere’nin tasarrufunda satışa hazır vaziyette toplam 7 gr 100 mlgr hint keneviri türü uyuşturucu madde, zanlı İyere’den uyuşturucu madde aldığı belirlenen zanlı Nambok Namdad Wuyep’in tasarrufunda ise 1 gr hint keneviri türü uyuşturucu madde ele geçirildi.

Tutuklanan zanlılar “Kanunuz uyuşturucu madde alma”, “Kanunsuz uyuşturucu madde verme” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlamaları ile dün Mağusa Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarılarak haklarında 3 gün tutukluluk süresi temin edildi.

ÇANTASINDA SATIŞA HAZIR UYUŞTURUCU BULUNDU

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Osman Üreten mahkemede verdiği ifadesinde, 28 Ocak 2021 tarihinde alınan bir bilgide zanlı Promise İyere’nin tasarrufunda kanunsuz uyuşturucu madde olduğu ve uyuşturucu satışı yaptığının öğrenildiğini açıkladı.

Alınan bilgi üzerine zanlı Promise İyere ile zanlı Nambok Nandad Wuyep’in üniversite kampüsü içerisinde tespit edildiklerini belirten Üreten, zanlıların üzerlerinde yapılan aramada İyere’nin çantasında satışa hazır şekilde 19 adet foil parçasına sarılı toplam 7 gr hint keneviri türü uyuşturucu madde, yine ayni çanta içerisinde kağıda sarılı 100 mlgr hint keneviri türü uyuşturucu madde ile uyuşturucu satışından temin edildiğine inanılan 1300 TL bulunduğunu açıkladı.

Zanlı Wuyep’in çantasında ise folyo parçasına sarılı 1 gr hint keneviri türü uyuşturucu madde ile 1 adet öğütücü bulunduğunu açıklayan Üreten, zanlıların suçüstü hali gereği tutuklandığını belirtti. Zanlı İyere’den yapılan soruşturmada konu maddeleri 2 gün önce siyahi bir şahıstan aldığını ve zanlı Wuyep’e verdiğini itiraf ettiğini kaydeden Üreten, yürütülen soruşturmanın yeni başladığını ve aranan 1 kişi olduğunu ifade ederek, zanlıların 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Paylaş