Saffet Aşıksoy: “Salgının yayılma hızını yavaşlatmak elimizde”

79
Saffet Aşıksoy
reklam alani

Sosyal Adalet Hareketi Başkanı Saffet Aşıksoy, salgının yayılma hızını yavaşlatmanın halkın elinde olduğuna işaret ederek, aksi takdirde hem sağlık hem ekonomik anlamda ciddi zarar göreceğimizi söyledi.

Sosyal Adalet Hareketi Başkanı Saffet Aşıksoy, sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak halkı sorumlu olmaya davet etti.

Aşıksoy, salgının yayılma hızının yavaşlatılmasının önemine vurgu yaparak yetkililerin gerçekleştirdiği denetimlere halkın da katkı koyması gerektiğini ifade etti.

Gerekmedikçe sokağa çıkılmaması gerektiğini söyleyen Aşıksoy, maske, mesafe ve hijyen kurallarına halk olarak dikkat etmemiz gerektiğine işaret etti.

“AÇIK OLAN İŞLETMELERİN YÖNETİCİLERİ ACİL OLMADIĞI SÜRECE ÇALIŞANLARINI OFİSE ÇAĞIRMAMALI”

Bu süreçte açık olan işletmelere de seslenen Saffet Aşıksoy, zorunda kalmadıkça iş yeri çalışanlarının ofiste çalışmaması gerektiğini, böylece bulaşın da yayılmasının önüne geçilmesi gerektiğini vurguladı.

Aşıksoy’un açıklaması şu şekilde:

“Salgının yayılma hızını yavaşlatmalıyız. Yoksa hem sağlığımızdan hem de ekonomiden olacağız. Sağlık Üst Kurulu ve Hükümet geç de olsa üzerine düşeni yaptı. Mümkün olduğunca tam kapanma kararı alındı. Şehirler arası seyahatte sıkı denetim yapıldığına bizzat şahit oldum. Şimdi görev hem halkta, hem de kamu ve özelde açık olan yerlerin yöneticilerinde.

1) Halk, gerekmedikçe sokağa çıkmamalı, market gibi yerlerde maskesini düzgün takmalı ve hızlı bir şekilde işini bitirip evine dönmelidir.

2) Açık olan yerlerin yöneticileri, acil veya elzem işler haricinde, gereksiz yere çalışanları kapalı ofis alanlarına çağırmamalıdırlar.

Bir kurum veya işletmeye salgının sıçraması, hem kapanma süresini artıracak hem de o kurum veya işletmenin devre dışı kalmasına neden olabilecektir. Bu da, hem devletin ekonomisine olumsuz yansıyacak hem de daha uzun süre kapalı kalmak zorunda kalacak özel işletmelerin iflasına neden olacaktır.

Bu kötü günlerden hep birlikte çabalarsak çıkabiliriz. Herkes kendini ve çevresindekileri korusun. Sağlıkla kalın.”

Paylaş