Güney’de bazı bölgelerde şehir içi azami hız limiti 30 kilometreye düşürülüyor

124
hız limiti 30
reklam alani

Güney Kıbrıs’ta bazı bölgelerde şehir içi azami hız limitinin 50 kilometreden 30 kilometreye düşürülmesi için çalışma başlatıldı.

Güney Kıbrıs’ta Yol Güvenliği Konseyi, bazı kalabalık şehir caddeleri için hız sınırlarının mevcut 50 km/saatten, 30 km/saate düşürülmesini değerlendiriyor.

Cyprus Mail’de yer alan habere göre, böylesi bir karar ile trafik kazalarının önüne geçilmesi amaçlanıyor. Alınması tasarlanan ilgili kararla birlikte trafik kameralarının da yeniden kurulması gibi kapsamlı çalışmalar da yapılacak.

Güney Kıbrıs’ta 30 km/saat sınırı yalnızca okulların yakınında, bazı yoğun trafik kavşaklarında, Lefkoşa’daki birkaç caddede ve Limasol eski şehrinin bazı kısımlarında uygulanıyor.

Rum Adalet Bakanlığının Yol Güvenliği Danışmanı Jason Senekkis, konuyla ilgili açıklamasında “Bu politikanın, yolları daha güvenli hale getirecek pek çok faydası var” ifadelerini kullanarak, 30 km/saat sınırının kademeli olarak getirileceğini ve 2021 boyunca birkaç caddenin belirleneceğini aktardı.

Plan, Mart 2020’de yayalar, arabalar, bisikletliler, e-scooterlar ve benzeri “karma trafiğe” sahip caddelerin 30 km/saat hız sınırıyla daha iyi durumda olduğunu iddia eden Stockholm Bildirgesine dayanıyor.

Paylaş