Karadeniz Kültür Derneği Başkanı Murat Civelek: “Keşke sendikalar ideolojik olmasalar…”

126
Murat Civelek
reklam alani

Aynı zamanda öğretmen olan ve özellikle eğitim sendikalarını bir soru üzerine eleştiren Karadeniz Kültür Derneği Başkanı Murat Civelek, sendikaların’ ideolojik bir yapıda olmaması’ gerektiğini belirterek “Pandemiden ötürü çok agresif tavır içinde değiller şu sıralar ama önceki dönemleri biliyoruz. Dörtlü hükümet döneminde eğitim bakanlığı kitapları Şubat sonunda getirebildi… Bu sendikaların bir eylemini görmedik mesela…” diye konuştu.

Karadeniz Kültür Derneği Başkanı Murat Civelek, ülkemizdeki sendikaların yeniden yapılandırılması görüşünü dile getirerek, sendikaları”ideolojik yapılar olmakla” suçladı.  

“Öğretmen sendikalarının bir öğretmen de olarak siyasetle haşır neşir olmasını nasıl karşılıyorsunuz?” sorusuna yanıtla Karadeniz Kültür Derneği Başkanı Murat Civelek şöyle konuştu;

“Ben ülkedeki sendikaların, sadece eğitim sendikaları değil, genel anlamıyla yeniden yapılanması  ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Ben de üyeydim, ayrılmasaydım keşke de diyebiliyorum içeriden mücadele anlamında… Sendikalar devleti bazen zor durumda bırakma manevra kabiliyetleri var. Mesela bağlı olduğu bakanlığın elektriğini kesebiliyorlar. Ayrıca bilindiği gibi siyasete çok yakınlar… Keşke her eylem ve söylemleri hükümetteki partilere bakmaksızın yapılabilse… Doğrusu budur çünkü… İdeolojik olmamaları gerekiyor. Pandemiden ötürü çok agresif tavır içinde değiller şu sıralar ama önceki dönemleri biliyoruz. Hatırlanırsa dörtlü hükümet dönemini düşündüğümüzde eğitim bakanlığı kitapları ancak, zor tedarik edebildi. Şubat sonunda geldi… Bu sendikaların bir eylemini görmedik mesela…”

Paylaş