Fikri Toros: “İstikrarsızlık nedeniyle mali politikalar da rota dışında”

15
Fikri Toros
reklam alani

Meclis Bütçe Komitesi Başkan Vekili, CTP milletvekili Fikri Toros, bir süredir devam eden siyasi istikrarsızlık nedeniyle maliye politikalarından dahi yoksun olduğumuzu ifade etti.

Mecliste Genel Kurulunda bütçe görüşülüyor.

Meclis Bütçe Komitesi Başkan Vekili, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) milletvekili Fikri Toros, mali politikalardan da yoksun olduğumuza dikkat çekerek, bütçenin de ekonominin de ratodan çıkmış olduğunu anlattı. 

Toros, konuşmasının başında “Para politikaları kontrolümüz dışındadır. Ticaretimizin de ithalat yoğunluklu olması nedeniyle sürekli olarak çarpan etkisi ile enflasyon ithal ediyoruz.. Bu özel durum nedeniyle ekonomimizin üzerine yaslanabileceği yegane enstrüman maliye politikaları… Bu kendi çerçevesindeki araçlarla ekonomi yönetimine imkân sağlıyor… Bir süredir süren siyasi istikrarsızlık nedeniyle olmayan bu politikalar büyük boşluk yaratıyor. Bu da hedeflenen rotadan sapmamıza ve kontrol dışı bir yöne gidiyor… Bütçe açıklarını finanse etmek için iç borçlanmaya gidildiği malum…” ifadelerini kullandı. 

Toros, ulaşmamız gereken en önemli hedefin mahalli gelirlerle cari giderleri karşılamak olduğunu da kaydetti. Vergi zamlarının “etkisizliğine” de değinen Toros, bu yıl ekonomimizin çift haneli olarak daralmasından endişe duyduğunu da belirtti.

Paylaş