Başbakan Ersan Saner, erken seçim çağrısında bulundu!

18
Ersan Saner
reklam alani

Başbakan Saner, Resmiye Canaltay’ın ikinci tur seçimlerinde de salt çoğunluğu elde edememesi üzerine kürsüye çıkarak muhalefete seslendi, erken seçim çağrısında bulundu.

Ulusal Birlik Partisi’nin Meclis Başkan adayı Resmiye Canaltay’ın ikinci turda da salt çoğunluğu elde edememesinin ardından Başbakan Ersan Saner kürsüye çıkarak muhalefete seslendi, erken seçim çağrısında bulundu.

Başbakan Saner, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Bugün ikinci kez 27 ret oyu söz konusudur. Benim muhalefete önerim; en kısa zamanda bir seçim tarihi belirleyelim ve erken seçimi gerçekleştirelim olacaktır. Prosedür neyse bir an önce uygulmaya koymayı UBP olarak öneriyoruz…”

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) aday olarak gösterdiği Milletvekili Resmiye Canaltay salt çoğunluğu geçtiğimiz hafta 13 kabul, 26 ret ve 5 geçersiz oy ile Meclis Başkanlık adaylığı reddedilmişti.

Meclis Genel Kurulu’nda bugün tekrar yapılan Meclis Başkanlığı seçiminde tek aday olan Resmiye Canaltay’ın adaylığı ilk turda 23 kabul ve 25 ret oy ile birinci turda yeterli oy alamadı.

İkinci turda ise, Canaltay, 19 kabul, 27 ret ve 2 çekimser oy aldı. Üye tam sayısı salt çoğunluğunun bir fazlası ile reddedildi.

Paylaş