Serdar Denktaş, sıradaki seçimde aday olmayacak: “Artık zamanı geldi…”

20
Serdar Denktaş
reklam alani

DP Milletvekili Serdar Denktaş, “artık zamanı geldi” diyerek bir daha Milletvekili adayı olmayacağını söyledi.

Demokrat Parti (DP) Lefkoşa Milletvekili Serdar Denktaş, BRT’de katıldığı ‘14. Saat’ programında Pembe Paşaoğluları’nın sorularını yanıtladı.

“Yok, gerçekten artık zamanı geldi” ifadelerini kullanarak bir daha Milletvekilliği yapmayacağını söyleyen Serdar Denktaş, 31 yıldır Milletvekili görevinde bulunduğunu belirtti.

Sorulan soru üzerine ‘siyaseti bırakmadığının’ altını çizen Denktaş, “Siyaseti bırakmıyorum milletvekilliğinden çekiliyorum” ifadelerini kullandı.

DAHA ÖNCE DE DİLE GETİRMİŞTİ

Denktaş, daha önce 23 Aralık’ta katıldığı bir programda benzer ifadeleri kullanmış, “DP’ye kırgınım… artık aday değilim. Karışmıyorum” ifadelerini kullanmıştı.

14 EKİM’DE DE DP’DEN İSTİFA TALEBİNİ DUYURMUŞTU

Uzun bir dönem Demokrat Parti Genel Başkanlığı görevinde de bulunan Lefkoşa Milletvekili Serdar Denktaş, DP ile olan bağını tamamen koparma kararı aldığını 13 Ekim akşamı katıldığı Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında Kurul üyelerine duyurduğunu sosyal medya hesabından açıklamıştı.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ SONRASI SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMI…

Denktaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde yaşananlara işaret ederek, “Ben, seçim boyunca ‘İrademize sahip çıkalım’ çağırısı yaparken yıllarca başkanlığını yaptığım partim kendi onuruna sahip çıkamıyorsa, bana düşen görev kendi onuruma sahip çıkmaktır” ifadelerini kullanmıştı.

7 YIL BOYUNCA DP GENEL BAŞKANLIĞI YAPTI

Serdar Denktaş, Aralık 2002’de Demokrat Parti Genel Başkanlığı görevini üstlendi.

6 Aralık 1998 ve 14 Aralık 2003 genel seçimlerinde Demokrat Parti’den Lefkoşa Milletvekili oldu. Cumhuriyetçi Türk Partisi – Demokrat Parti Koalisyon Hükümetinde Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı olarak görev aldı. 20 Şubat 2005 genel seçimlerinde Demokrat Parti’den Lefkoşa Milletvekili seçildi. 28 Nisan 2005 tarihinde kurulan Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) – Demokrat Parti Koalisyon Hükümetinde Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı olarak görev aldı. 2009 ve 2013 genel seçimlerinde de Demokrat Parti Lefkoşa milletvekili olarak tekrar seçildi. 2013 seçimleri sonrası CTP ile kurulan Yorgancıoğlu Hükûmeti’nde partisi koalisyonun küçük ortağı, Denktaş da Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı olarak görev yaptı. Haziran 2015’te Kalyoncu Hükûmeti’nin kurulması sonrası ana muhalefet lideri konumuna geldi. 16 Nisan 2016 tarihinde kurulan Özgürgün Hükûmeti’nde Demokrat Parti UBP’yle koalisyonun küçük ortağı, Denktaş da Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı oldu.

Denktaş, 9 Eylül 2019’da DP Genel Başkanlığı’ndan istifa etti. 2020 cumhurbaşkanlığı seçiminde bağımsız aday olan Denktaş, ilk turda %4,20 oy aldı ve ikinci tura geçemedi. DP’nin ikinci turda Ersin Tatar’ı destekleme kararı alması üzerine “Partim kendi onuruna sahip çıkamıyorsa bana düşen görev kendi onuruma sahip çıkmaktır” açıklamasında bulunarak parti üyeliğinden istifa talebini duyurmuştu.

Paylaş