Zanlı Yalınayak cezaevine gönderildi

100
Mustafa Ertunalılar,Hasan Yalınayak
reklam alani

Mağusa’da Mustafa Ertunalılar’a ait aracı izinsiz alıp yasa dışı yollardan Güney Kıbrıs’a geçirmekle suçlanan Hasan Yalınayak teminat şartlarını yerine getiremeyip cezaevine gönderildi.

Mağusa’da 2020 yılı Temmuz ayı içerisinde Mustafa Ertunalılar’a ait aracı izinsiz alıp yasa dışı yollardan Güney Kıbrıs’a geçirmekle suçlanan zanlı Hasan Yalınayak hakkındaki soruşturma tamamlandı.

“Sirkat” ve “Askeri yasak bölgeyi ihlal etmek” suçlamaları ile Lefkoşa’da Askeri Mahkeme’ye çıkarılan zanlı Yalınayak, tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandı.

Mahkeme, zanlı Hasan Yalınayak’ın yurt dışına çıkışını yasaklayıp seyahat belgelerine el konulması, KKTC vatandaşı 2 kefilin 50’şer bin TL şahsi kefalet senedi imzalaması ve haftada 1 gün en yakın polis karakoluna giderek ispatı vücutta bulunması koşulu ile serbest bırakılmasına emir verdi. Teminat şartlarını yerine getiremeyen zanlı, hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.

POLİS SORUŞTURMASI TAMAMLANDI

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Ersoy Saydağ mahkemede verdiği ifadesinde, zanlı Hasan Yalınayak’ın 26 Temmuz 2020 tarihinde Mağusa’da, şuan cezaevinde olan suç ortağı Salih Mavideniz ile birlikte Mustafa Ertunalılar’a ait DK 700 plakalı aracı evinin önünden izinsiz aldıktan sonra tespit edilemeyen bir yerden askeri yasak bölgeyi ihlal edip Güney Kıbrıs’a geçtiklerini açıkladı.

Zanlı Yalınayak ile suç ortağı Mavideniz’in konu araçla Güney Kıbrıs’a geçtikten sonra Limasol’da kaza yaptıklarını belirten Saydağ, konu aracı kaza yerinde bırakıp oradan ayrıldıklarını açıkladı.

Mustafa Ertunalılar’ın konu aracı 14 Ağustos 2020 tarihinde Limasol Polisi’nden teslim aldığını belirten Saydağ, araç içerisinde yapılan incelemede araçta zanlı Yalınakayak’a ait bazı belgeler tespit edildiğini ve bunun üzerine zanlı hakkında derdest emri temin edildiğini ve zanlının aranan şahıs ilan edildiğini, 25 Aralık 2020 tarihinde ise tespit edilerek tutuklandığını açıkladı.

Paylaş