Kıbrıs Türk Öğrenci Yurtları Birliği’nden yüz yüze eğitim kararına destek

90
Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi
reklam alani

Kıbrıs Türk Öğrenci Yurtları Birliği’nden yapılan açıklamada, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu ile Üst Komite’ye destek belirtilirken, “Yüz yüze eğitimi destekliyoruz. Marka üniversiteler adasıyız, eğitim kalitesini daha fazla düşüremeyiz” denildi.

Kıbrıs Türk Öğrenci Yurtları Birliği Genel Başkanı Hakan Onurlu, ikinci dönemde yüz yüze eğitime geri dönülmesine destek verdiklerini bildirdi.

Hakan Onurlu, Kıbrıs Türk Öğrenci Yurtları Birliği’nin, KKTC’de ilk vaka saptandığı günden bu yana tüm yurtların en üst düzeyde pandemi önlemi aldığını açıkladı.

Onurlu, ikinci dönemde öğrencilere yurt fiyatlarında özel indirim uygulayacaklarını aktardı.

İndirime ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte bir çalışma gerçekleştirdiklerini ifade eden Onurlu, “Önümüz de ki hafta öğrencilerimizin barınma ihtiyaçlarına özel kampanlayarı da belirtmeyi hedeflemekteyiz” dedi.

Mart ayından beri yurt hizmetlerini en iyi şekilde vermeye devam ettiklerini belirten Onurlu, “Karantina şartlarında da öğrencilerimiz başta olmak üzere ülkemize gelen turistlerimize karantina hizmetini profesyonel bir şekilde sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Yüz yüze eğitimin önemine dikkat çeken Onurlu, “Üniversiteler ile marka olan bir adayız. Eğitim kalitesini daha fazla düşüremeyiz” diyerek sözlerine şunları ekledi:

“Bakanlar Kurulu’ndan çıkacak yüz yüze eğitim kararı ile 10 Ocak tarihi itibari ile öğrencilerimizi karantina şartları devam ederek , güvenli bir şekilde adamıza getirebiliriz. 1 Mart’ta yüz yüze eğitim başlamalıdır. Şu anda yurtlarımız yüzde 5 doluluk oranına sahiptir. Karantina şartlarına uygun bir şekilde öğrenciler getirilmelidir. Esnaf ve ekonomik açıdan da KKTC’nin yüz yüze eğitime dönmesi konusunda büyük ihtiyaç vardır.”

Onurlu, yüz yüze eğitime devam edilmesinin yerinde bir karar olacağını belirterek, KTÖYB yönetimi olarak, Sağlık Bilim Kurulu ve Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu’na destek verdiklerini ifade etti.

Paylaş