Yaya geçidindeki öğrenciye çarpan Özoğul 3 gün daha tutuklu kalacak

31
Ferdi Özoğul
reklam alani

Mağusa’da kullanımındaki otobüs ile okul önündeki yaya geçidinden geçen 15 yaşındaki Dilay Gamalı’ya çarparak ağır yaralanmasına sebep olan Ferdi Özoğul’un tutukluluk süresi uzatıldı. Polis genç kızın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu açıkladı.

Mağusa’da 9 Aralık tarihinde kullanımındaki otobüs ile okul önünde yaya geçidinden geçen 15 yaşındaki Dilay Gamalı’ya çarparak ağır yaralanmasına neden olan Ferdi Özoğul hakkındaki polis soruşturması devam ediyor.

“Dikkatsiz sürüş”, “Tehlikeli sürüş”, “50 kilometreyi aşkın süratle araç kullanma” ve “Yaya geçidinde yayalara öncelik hakkı vermeme” suçlamaları ile dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarılan zanlı hakkında 3 gün daha tutukluluk süresi temin edildi.

Polis, kafatası kırığı, beyin kanaması teşhisi ile Mağusa Devlet Hastanesi Nöroloji Servisi’nde tedavi altına alınan 15 yaşındaki Gamalı’nın hayati tehlikesinin devam ettiğini açıklarken, kaza anında Gamalı’nın yanında bulunan ve kazayı yara almadan atlatan olayın görgü tanığı bir öğrenciden ifade temin edilmesi gerektiğini ancak görgü tanığının hala kazanın şokunda olması nedeni ile ifadenin temin edilemediğini mahkemeye aktardı.

POLİS SORUŞTURMASI DEVAM EDİYOR

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Salih Demirci mahkemede verdiği ifadesinde, zanlı Ferdi Özoğul’un 9 Aralık 2020 tarihinde saat 07.35 sıralarında Polat Paşa Bulvarı üzerinde, yönetimindeki TJC 190 plakalı otobüs ile 50 kilometreyi aşkın bir süratle güney istikametinden kuzey istikametine doğru dikkatsiz bir şekilde seyrettiği esnada Namık Kemal Lisesi önlerinde bulunan yaya geçidine geldiğinde gidiş istikametine göre yaya geçidinden soldan sağa yaya olarak geçmekte olan 15 yaşında Dilay Gamalı’ya aracı ile çarparak durduğunu açıkladı.

Kaza sonucu yaralanan Dilay Gamalı’nın hastaneye kaldırıldığını belirten Demirci, yapılan muayene sonucunda kafatasında çatlak ve beyin kanaması tespit edildiğini ve Nöroloji Servisinde tedavi altına alındığını açıkladı.

Doktordan yapılan soruşturmada Gamalı’nın hayati tehlikesinin devam ettiğini kaydeden Demirci, soruşturmanın selameti açısından zanlının 3 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Paylaş