Ahmet Serdaroğlu’ndan kabine değişikliğine eleştiri

26
Ahmet Serdaroğlu
reklam alani

Hür-İş Başkan Vekili Ahmet Serdaroğlu, UBP-YDP-DP hükümetinin kurulmasıyla birlikte Maliye, Eğitim ve Tarım Bakanlıklarında yapılan görev değişikliğini eleştirdi.

Hür-İş Başkan Vekili Ahmet Serdaroğlu, UBP-YDP-DP hükümetinin kurulmasıyla gündemde yerini koruyan kabine değişimine bir eleştiri getirdi.

“MALİYEDE GÖREV DEĞİŞİMİ YAPILMAMALIYDI”

UBP’nin kendilerinin görevde olduğu bakanlıklarda revizyona gitmesine anlam veremeyen Serdaroğlu, özellikle Maliye Bakanlığı’nda görev değişikliğinin yapılmaması gerektiğini savundu.

“Olgun Amcaoğlu başarızsa neden başka bir bakanlık verdiniz? Demekki başarısıyla ilgili bir sorun yoktur. Çünkü tekrar başka bir göreve gitti. Ama neden maliyeden alındı. Bunun mantıklı bir açıklaması olması lazım” dedi.

“MEMLEKET ZATEN ZOR DURUMDA…”

Herkes her görevi yapar diye bir anlayışın olamayacağını vurgulayan Serdaroğlu, “Memleket zaten zor durumda. Olgun Bey aylardır maliyeyi belli bir seviyeye getirdi. Tam verim getirecek noktadaykan başka bir bakanlığa verildi” diye konuştu.

“Dışişleri, İçişleri, Ulaştırma Bakanlığında görev değişikliği yaparken yeni partilere verilebilirdi, diğer bakanlıklar da UBP’de kalırdı. Doğru olan buydu” diyen Serdaroğlu, “bakanlar kaldığı yerden istikrarlı bir şekilde göreve devam ederdi” dedi.

“BU KADAR DEĞİŞİKLİK YAPILMASINI DOĞRU BULMUYORUM”

Kabinede bu kadar değişikliğin yapılmasını doğru bulmayan Serdaroğlu, “Örneğin Sayın Dursun Oğuz. Tarım Bakanıydı. Sorunlarımıız birebir bilen Dursun Oğuz’du. Tam bizi anlamışken gitti. O sorunları tekrar anlatacağımız başka bir bakan geldi” diye konuştu.

Nazım Çavuşoğlu’nun da pandeminin başından beri eğitim bakanlığında mücadele verdiğini anımsatan Serdaroğlu, “Şimdi yerine Olgun Bey geldi. Umarım önümüzdeki günlerde bizi sorunlar beklemez” ifadelerini kullandı.

Paylaş