Erhan Arıklı: ‘3’lü azınlık hükümetinin kurulması için önceden anlaşıldı’ iddiaları doğru değil

32
Erhan Arıklı
reklam alani

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, ‘3’lü azınlık hükümetinin kurulması için çok önceden anlaşıldı’ iddialarını yalanladı.

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, hükümet modellerini bozan partinin Halkın Partisi olduğunu söyledi; ‘3’lü azınlık hükümetinin kurulması için çok önceden anlaşıldı’ iddialarını yalanladı.

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, katıldığı bir WEB TV programında açıklamalarda bulundu.

HP’nin sürekli olarak işi yokuşa sürdüğünü belirten Arıklı, HP’nin 4’lü koalisyon kurma çalışmaları kapsamında, Erhürman’ın yerine CTP içinden başka birinin başbakan olması yönünde talepte bulunulduğunu hatırlattı.

HP’nin hükümet kurma çalışmalarını yokuşa sürdüğünü aktaran Arıklı, HP’nin icraat hükümetini kabul etmediğini, 4’lü koalisyonun kurulmasına da engel olduğunu ifade ederek, “Ne istiyorlar?” diye sordu.

Böyle zorlu bir dönemde hükümette yer almak istemediklerini ve 4’lü hükümete destek vermek istediklerini belirten Erhan Arıklı, başka bir seçenek kalmayınca ülkenin hükümetsiz kalmaması için ellerini taşın altına koyduklarını ifade etti.

Paylaş