KTTO Başkanı Turgay Deniz: “24 senede bir e-Devleti yapamadık; Türkiye’de bir mahalle nüfusuyuz”

25
Turgay Deniz
reklam alani

Yıllardır beklenen, her seferinde ha bugün ha yarın denen hatta hükümet programlarına her seferinde bir vaat olarak yazılan e-devlet projesi hala yatıyor… KTTO Başkanı Turgay Deniz, “Türkiye’de bir mahalle kadar nüfuslu KKTC’de bunu nasıl olur da 24 yılda yapamadığımızdan” yakındı.

Yeni hükümetin göreve başlaması ardından yıllardır kronik bir şekilde şikayet ettiğmiz ve bir türlü çözülemeyen sorunlar yeniden gündeme gelecek…

Bunlardan biri de e-devlet projesi…

Her seferinde ha bugün ha yarın denen hatta hükümet programlarına her seferinde bir vaat olarak yazılan e-devlet projesi hala yatıyor…

Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) Başkanı Başkanı Turgay Deniz, Türkiye’de bir mahalle nüfuslu KKTC’de “bunu nasıl olur da 24 yılda yapamadığımızdan” yakındı.

Katıldığı tv programında konuşan KTTO Başkanı Turgay Deniz, “Türkiye’de bir mahalle 300 bin nüfuslu… Biz e-devleti 24 sene oldu tamamlayamadık. Bu çok düşündürücü… E-devlet büyük bir ihtiyaç. Sadece iş dünyasını değil hane halkını da ilgilendiren, günlük yaşam pratiklerini etkileyen bir şey bu… Saatlerce kuyruklarda bekliyoruz” dedi.

E-DEVLET NEDİR?

e-Devlet, vatandaşlara devlet tarafından verilen hizmetlerin elektronik ortamda sunulması demektir. Bu sayede, devlet hizmetlerinin vatandaşa en kolay ve en etkin yoldan, kaliteli, hızlı, kesintisiz ve güvenli bir şekilde ulaştırılması hedeflenmektedir.

Bürokratik ve klasik devlet kavramının yerini almaya başlayan e-devlet anlayışı ile, her kurumun ve her bireyin bilgi ve iletişim teknolojileri ile devlet kurumlarına ve kurumlarca sunulan hizmetlere kolayca erişmesi hedeflenmektedir.

Paylaş