500 bin TL’yi aşkın içki hırsızlığında 6 kişi tutuklandı, aranan şahıslar var

29
Ramadan Cemil
reklam alani

Mağusa’da Ramadan Cemil İşletmeleri’ne ait antrepodan 500 bin TL’yi aşkın içki hırsızlığı yapıldı, Mağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Cürümleri Önleme Şubesi ekiplerinin düzenlediği peşin sıra operasyonlarla hem ambar hırsızı hem de çalıntı içkileri alanlar yakalandı.

Mağusa’da geçtiğimiz günlerde Ramadan Cemil İşletmeleri’ne ait antrepodan 500 bin TL’yi aşkın olduğu tahmin edilen çok sayıda içki çalındı.

Hırsızlığın fark edilmesi üzerine olay önceki gün polise bildirilirken, Mağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Cürümleri Önleme Şubesi ekipleri dün akşam saatlerinde düzenlediği operasyonlarla hem ambardan yüklü miktardaki içkileri sirkat ettiği tespit edilen şahsı, hem de söz konusu 500 bin TL’yi aşkın çalıntı içkileri piyasa değerinde satın altığı tespit edilen şahısları yakaladı. Çalınan içkilerin bir kısmı zanlıların tasarrufunda bulunurken, büyük bir kısmı ise hala aranıyor.

Zanlılar Hüseyin Gör, Harun Çiftçi, Hasan Çin, Yılmaz Yazgı ve Halil Hamza Soylu “Bina açma”, “Sirkat” ve “Hırsızlık mal kabulü” suçlamaları ile bugün Mağusa Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarılan zanlılar hakkında 2’şer günlük tutukluluk süresi temin edildi.

Polis, suçla bağlantısı olduğu tespit edilen 1 kişiyi daha arıyor.

ANTREPODAN ÇOK SAYIDA İÇKİ ÇALINDI

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru İbrahim Çangaroğlu mahkemede verdiği ifadesinde, zanlı Hüseyin Gör’ün 4-9 Kasım 2020 tarihleri arasında Mağusa Palm Beach bölgesinde bulunan Ramadan Cemil İşletmeleri’ne ait 7 numaralı antrepoyu açarak içeriye girdikten sonra çok sayıda muhtelif markalarda içkileri sirkat ettiğini açıkladı.

Olayın polise 9 Kasım 2020 tarihinde bildirildiğini belirten Çangaroğlu, başlatılan soruşturma sonucunda zanlı Hüseyin Gör’ün 10 Kasım 2020 tarihinde tespit edilerek tutuklandığını açıkladı.

Çangaroğlu, yapılan ileri soruşturma neticesinde mesele ile bağlantısı olduğu tespit edilen zanlı Harun Çiftçi, Hasan Çin, Yılmaz Yazgı ve Halil Hamza Soylu’nun da tutuklandığını belirtti.

Zanlı Harun Çiftçi, Hasan Çin, Yılmaz Yazgı ve Halil Hamza Soylu’nun evinde aramalar yapıldığını belirten Çangaroğlu, zanlı Harun Çiftçi, Hasan Çin ve Halil Hamza Soylu’nun evlerinde sirkat edilen içkilerin bir kısmının bulunduğunu belirtti.

Yine olayda kullanılan 2 adet van aracın da tespit edilerek emare alındığını söyleyen Çangaroğlu, yürütülen soruşturmanın yeni başladığını ve bağlantısı olduğu tespit edilen 1 kişinin arandığını kaydederek zanlıların 2 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Paylaş