Ünal Üstel’den ‘Özel Jet’ krizine ilişkin açıklama: “Görüntülerde varsam vekillikten istifa ederim”

44
Ünal Üstel
reklam alani

Turizm eski Bakanı Ünal Üstel, ‘Özel Jet’ krizi ile görevinden alınması olayına ilişkin polis raporunun artık ortaya çıkması gerektiğini belirtti; “Kamera görüntülerinde ben varsam, milletvekilliğinden istifa ederim” dedi.

Turizm eski Bakanı Ünal Üstel katıldığı bir TV programında, ‘Özel Jet’ krizine ilişkin açıklama yaparak, konuyla ilgili polis raporunun ortaya çıkması ve kamuoyuyla paylaşılması gerektiğini söyledi.

Silinen kamera görüntülerinin açıklanmasını isteyen Üstel, “Ben görevde olsam şimdiye 10 kere rapor çıkardı. Neden bu kadar gecikti bilmiyorum” dedi.

“GÖRÜNTÜLERDE VARSAM İSTİFA EDERİM”

Kamu vicdanının rahatlaması için raporun açıklanması gerektiğini ifade eden Üstel, “Kamera görüntülerinde varsam milletvekilliğinden istifa ederim” diye konuştu.

Alnının açık olduğunu söyleyen Üstel, Ulaştırma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığının konunun bilgisinde olduğunu belirterek, “Bana görevi veren Başbakan ve Yardımcısıydı. O insanların gelişleri Baknlar Kurulu izni ile oldu. Polis raporunun detayları bir an önce açıklansın” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’YE İTHAMLAR ÇİRKİN”

Türkiye’nin Cumhurbaşkanlığı seçimlerine müdahale ettiğine yönelik getirilen eleştiriler hakkında da konuşan Üstel, ithamların çirkin olduğunu ifade ederek, yanlış söylemlerle halkın kafasının karıştırılmaması gerektiğini söyledi.

Kıbrıs Türkünün kendi iradesini ortaya koyduğunu aktaran Üstel, birlik ve beraberlik içinde hareket edilmesi gerektiğini vurguladı. Pandemi döneminden daha rahat çıkmak için toplumu ayrıştırmak yerine bütünlüğün sağlanması gerektiğini belirtti.

Erken seçim konusuna değinen Üstel, ülkenin erken seçime tahammülü olmadığını, olası bir erken seçimde halkın daha da sıkıntı yaşayacağını dile getirdi. Üstel, seçim yasakları gereği 45 gün hayatın durduğunu anımsattı.

Paylaş