Zanlı Yavuzcan, Ocak ve Türkkan tutuksuz yargılanacak

191
Ali Yavuzcan, Sibel Ocak ve Cemal Türkkan
reklam alani

Narkotik polisi tarafından yürütülen “Kokain türü uyuşturucu madde alma verme ve tasarruf” soruşturması kapsamında tutuklanan Ali Yavuzcan, Sibel Ocak ve Cemal Türkkan hakkındaki soruşturma tamamlandı. Zanlılar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Narkotik polisinin kokain türü uyuşturucu madde soruşturması kapsamında tutukladığı zanlı Ali Yavuzcan, Sibel Ocak ve Cemal Türkkan hakkındaki soruşturma tamamlandı.

 “Kanunsuz uyuşturucu madde alma”, “Kanunsuz uyuşturucu madde verme” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlamaları ile ilgili bugün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarılan zanlı Yavuzcan, Ocak ve Türkkan tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandı.

Mahkeme, polisin teminat talebi üzerine, zanlıların yurt dışına çıkışını yasaklayıp seyahat belgelerine el konulması, zanlıların 15’er bin TL nakdi teminat ödemeleri, KKTC vatandaşı 2’şer kefilin 100’er bin TL şahsi kefalet senedi imzalamaları ve zanlıların haftada 1 gün en yakın polis karakoluna giderek ispatı vücutta bulunmaları koşulu ile tutuksuz yargılanmalarına emir verdi.

SORUŞTURMA TAMAMLANDI

Olayın soruşturmasını yürüten polis çavuşu Necip Samancı mahkemede verdiği ifadesinde, 19 Eylül 2020 tarihinde İskele Polis Müdürlüğü’nden alınan bilgide Buğra Nil Kaptan’ın rahatsızlanarak Mağusa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığını ve durumunun çok kritik olduğundan dolayı yoğun bakım servisine alındığının öğrenildiğini anımsattı.

Mesele ile ilgili olarak yürütülen soruşturmada ve temin edilen ifadelerde Buğra Nil Kaptan, Sibel Ocak, Ali Yavuzcan ve Cemal Türkkan’ın nereden ve kimden aldığı henüz daha tespit edilemeyen 10 gr kokain türü uyuşturucu maddeyi temin ettiklerini belirten Samancı, konu söz konusu kokain türü uyuşturucu maddenin 3 gramını 3 farklı kişiye sattıkları yönünde bir bilgi temin ettiklerini açıkladı.

19 Eylül 2020 tarihinde Buğra Nil Kaptan, Sibel Ocak, Ali Yavuzcan ve Cemal Türkkan’ın kontrol amaçlı trafik polisi tarafından durdurulması üzerine araç içerisinde bulunan Buğra Nil Kaptan’ın üzerinde tuttuğu 7 gr kokain türü uyuşturucu maddeyi yuttuğunun öğrenildiğini kaydeden Samancı, yürütülen soruşturma kapsamında hastanede üzeri aranan zanlı Sibel Ocak’ın tasarrufunda bulunan naylon poşet parçası ile sarma sigaranın analize gönderildiğini anımsattı.

Samancı analiz sonucuna göre naylon poşet parçasında kokain kalıntısı, sarma sigarada ise 66 mlgr hint keneviri türü uyuşturucu madde tespit edildiğini açıkladı.

Samancı, yürütülen soruşturmada zanlı Ali Yavuzcan’ın 1 gram kokaini 450 TL karşılığında Hasan Madi’ye sattığının da tespit edilmesi üzerine Madi’nin de tutuklandığını açıkladı.

Buğra Nil Kaptan’ın 1 Ekim 2020 tarihinde tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdiğini açıklayan Samancı, Buğra Nil Kaptan’a otopsi yapıldığını ve kesin ölüm nedeninin belirlenebilmesi için kan ve doku örnekleri alındığını açıkladı.

Zanlılar hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını ifade eden Samancı, zanlıların  teminata bağlanmasını talep etti.

Paylaş