Çavuşoğlu: “1 Eylül’de online 14 Eylül’de de yüz yüze eğitim başlayacak”

32
Nazım Çavuşoğlu
reklam alani

Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, “Sağlık Bakanlığı’nın önerisi ile 14 Eylül’de yüz yüze eğitim, 1 Eylül’de de online eğitimin başlamasına karar verdik”

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, yüz yüze eğitimin 14 Eylül’de başlayacağını, 1 Eylül’de ise online derslerin başlayacağını aktardı. Çavuşoğlu, “Öğrenciler 2 günde bir okula gidecek, sınıflarda en fazla 20 öğrenci olacak. Öğrencilerin okullara girişte ateşleri ölçülecek, dezenfektan ve maske dağıtılacak” dedi.

Sağlık Bakanlığı ile birlikte yapılan çalışmalar sonucunda Milli Eğitim Bakanı Çavuşoğlu, hazırlıkların tamamlandığını fakat Covid-19 vakalarının artış göstermesi nedeniyle ortak karar alınarak 1 Eylül’de online eğitime başlanmasına ve 14 Eylül’de ise yüz yüze eğitime başlanılacağı aktarıldı.

Okulların 1 Eylül’de online bir şekilde açılacağına değinerek yüz yüze eğitime geçildiğinde denetimlerin sıklıkla yapılacağını ifade eden Çavuşoğlu, 2020-2021 eğitim yılına öğretmenlerin ve okulların hazır olduğunu eğitimde yer alan eksiklerin giderildiğini de belirtti.

Risk grubunda olan öğretmenler ve öğrencilerin dikkate alınarak gerekli görüldüğü takdir de yüz yüze eğitimden muaf tutulacağı ifade eden Çavuşoğlu, öğrencilerin 2 günde bir okula gitme durumunda öğretmenlerin, öğrencilerin açıklarını verilen ödevlerle tamamlanacağını da belirterek “Eğitime ne olursa olsun ara verilmeyecek” dedi. 

“RANDOM TESTLER YAPILACAK”

Sağlık Bakanı Ali Pilli, Milli Eğitim Bakanı Çavuşoğlu ile birlikte bir çalışma yürüterek eğitim yılına başlanacağını ve bu çerçevede e-nabız sisteminin yansımalarının takibinin yapılacağını aktararak öğretmenlerin, şoförlerin ve yardımcı annelerin testlerinin sonuçlarına da bakarak, yüz yüze eğitimin 14 Eylül’de başlamasına ve 1 Eylül itibariyle on-line eğitimin başlamasına karar verildiğini ifade etti. 

Pilli, “Tüm tedbirleri alırsak Covid-19’dan uzak bir ülke olacağız” diyerek okullarda alınması gereken tedbirlere dikkat çekerek okullardaki tedbirlerin denetlenmesini en iyi şekilde yapılacağını ifade etti. Pilli, 11 Eylül’de tekrar bir toplantı yapılarak okulların yüz yüze açılımı hakkında değerlendirmeler yapılacağının da altını çizdi. 

Milli Eğitim Bakanı Çavuşoğlu, Covid-19 ile okullarda alınacak önlemler şöyle:

“Sınıflarda en fazla 20 öğrenci olacak ve öğrenciler 2 günde bir okula gidecek.

Öğrencilerin ve velilerin tüm sorularını yanıtlamak amacı ile el kitapçığı oluşturuldu.

Öğrencilere dezenfektan ve maskeler dağıtılacak.

Okullara girişlerde öğrencilerin ateşi ölçülecektir.

Okulların temizlenmesi ve dezenfekte edilmesi için Sağlık Bakanlığı’ndan dezenfekte ilaçları talep edildi.

Öğrencilerin hijyen kurallarına uyması adına okulun belirli bölgelerinde kuralları anlatan posterler olacaktır.”

Paylaş