YENİ MERKEZİ CEZAEVİ İNŞAATI PROJESİ …

    221
    reklam alani

     

    İki ülke arasında imzalanan cezaevi protokolüne TC Adalet Bakanlığı adına Bakan Bekir Bozdağ ve KKTC İçişleri Bakanlığı adına Bakan Kutlu Evren imza koydu

    İçişleri Bakanı Kutlu Evren, dün Ankara’da TC Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve TC İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile bir araya geldi.

    Bakan Evren’e Bakanlık Müsteşarı Gürkan Kara, Bakanlık Genel Koordinatörü Durali Güçlüsoy, Yerel Yönetimler Müdürü Türel Özksüzoğlu, Özel Kalem Müdürü Muslu Akgüney, Polis Genel Müdürü Süleyman Manavoğlu ve KT İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer eşlik etti.

    TC Adalet Bakanlığı ile KKTC arasında, Yeni Merkezi Cezaevi İnşaatı Yapımı Projesi’ne ilişkin iş birliği protokolü imzalandı.

    Türkiye Adalet Bakanlığı’nda gerçekleşen görüşme sonunda, TC Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile İçişleri Bakanı Kutlu Evren, cezaevi yapımıyla ilgili iş birliği protokolüne imza attı.

    KKTC’de açık ve kapalı cezaevi yapılacağını ifade eden Bakan Bozdağ, söz konusu protokolün hayırlı olması temennisinde bulundu.

    İçişleri Bakanı Kutlu Evren Adalet Bakanı Bozdağ’a uzun süredir üzerinde konuşulan projenin hayata geçirilmesine katkılarından dolayı teşekkür etti. Yıllardır kangren olmuş cezaevi konusunun yeni hükümet döneminde yapılan girişimler sonucunda çözümlenmesinin kendilerini mutlu ettiğini belirten Evren, bu tür toplumsal çalışmaların devam edeceğini söyledi.

    BAKAN EVREN, SÜLEYMAN SOYLU İLE BİR ARAYA GELDİ

    İçişleri Bakanı Kutlu Evren Ankara’da temaslar çerçevesinde TC İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile bir araya geldi.

    Evren’in, Bakanlık özel defterini imzalamasının ardından, iki bakan toplantı salonuna geçti. Yapılan görüşmede iç güvenlik konuları ele alınarak, KKTC’de kurulması düşünülen Güvenlik Mobese Kameralarının projelendirilmesi ve fizibilite çalışmaları yapılması için uzlaşı sağlandı. Görüşmenin devamında Yerel Yönetimlerin daha ileriye taşınması için çalışmaların başlatılması konuşuldu. Muhtarlık binalarının projelendirilerek, çağdaş bir yapıya kavuşturulması için görüş alışverişinde bulunuldu. Toplantının en önemli konusu olan Polis Teşkilatının araç, gereç donanımı ve eğitimi için çalışmalar yapılması konusu görüşüldü. TC İçişleri Bakanı Süleyman Soylu gerçekleşen görüşmede KKTC’de İçişleri Bakanlığı’nın yürüttüğü tüm çalışmalara destek verileceğini söyledi.

    Paylaş